Morning skate broers scoren

1 december 201708:09

Door Joep Meijsen

Morning Skate: game day, scorende broers en een benoeming

In de Morning Skate van vandaag onder meer aandacht voor de wedstrijden van vandaag in de Oberliga en de Beneliga, een opmerkelijk eigen doelpunt in de NHL, Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Christoph Schubert, Carey Price en Jeffrey van Iersel.

De wedstrijd vanavond...

tussen Nijmegen Devils en Zoetermeer Panters gaat ondanks de trieste familie-omstandigheden rond het overlijden van de 2-jarige Mace Riedijk, zoon van Panters-speler Mitchell Riedijk, wel door. Het drama wordt door middel van een minuut stilte en het dragen van rouwbanden respectvol herdacht. De ontmoeting van zaterdag tussen Zoetermeer en Antwerpen is wel afgelast.

Nijmegen Devils-coach..

Jeffrey van Iersel is benoemd tot assistent-coach van Oranje onder 18 jaar dat eind maart het wereldkampioenschap in Zagreb speelt. Van 24 tot en met 30 maart zijn China, IJsland, Kroatië, Servië en Spanje daar de tegenstanders van Oranje.

Christoph Schubert...

de voormalige Duitse international en NHL-verdediger van Hamburg, is door de Duitse ijshockeybond voor vier wedstrijden geschorst na zijn check op Tobias Esch van Herne afgelopen vrijdag. Hij ontving daarvoor een matchpenalty, waarvoor hij op zondag tegen Rostock het eerste duel van zijn schorsing al uitzat. Hij mist nu nog de wedstrijden tegen Hannover Scorpions en de topwedstrijden tegen Leipzig en Tilburg Trappers.

Tilburg Trappers in de...

Oberliga gaat op jacht naar de zeventiende overwinning op rij. Dit moet vanavond gaan gebeuren in Duisburg, de huidige nummer drie van de ranglijst. De eerste ontmoeting tussen de beide ploegen dit seizoen was niet erg spannend, in eigen huis won Tilburg op 13 oktober met 5-0. Vorig seizoen echter verloor Tilburg beide ontmoetingen in Duisburg met respectievelijk 5-2 en 4-2. Van zijn acht thuiswedstrijden dit seizoen won Duisburg er zes en verloor er twee. Tilburg won acht van zijn negen uitwedstrijden dit seizoen. De wedstrijd begint vanavond om 19.30 uur.

Drie wedstrijden op het programma...

in de Beneliga op deze vrijdag. Om 20.30 uur ontvangt het Beneliga-team van Tilburg Trappers in eigen stadion Amsterdam Tigers. Trappers won afgelopen weekeinde met 1-8 in Den Bosch, maar ging in eigen huis op vrijdag met 2-4 onderuit tegen Herentals. Amsterdam verloor afgelopen weekeinde met 5-2 in Eindhoven, maar won in eigen huis met 9-7 van Luik. Het is het duel tussen de nummer elf en de nummer acht van de huidige ranglijst in de Beneliga. Trappers heeft drie punten minder dan Amsterdam, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Met zes goals en vier assists in zeven wedstrijden is Marc Donders de topscorer van Tilburg in de Beneliga. John Versteeg heeft acht goals en acht assists in zes wedstrijden voor Amsterdam. Scheidsrechter is Jeffrey den Ridder, met Bryan Adams en Nick Verbruggen op de lijnen.

Ook om 20.30 uur staat het duel tussen Hijs Hokij Den Haag en Laco Eaters Limburg op het programma, de nummer zes tegen de nummer Ă©Ă©n in de Beneliga. Dit is echter een beetje vertekend, aangezien Geleen vier punten meer heeft op de ranglijst, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Den Haag. Geleen boekte vorig weekeinde twee overwinningen, tegen Antwerp Phantoms werd het 6-5 en uit bij Luik 3-6. Tegenstander Den Haag won op vrijdag in eigen huis op spectaculaire wijze van Zoetermeer, maar ging op zondag met 7-4 onderuit in Herentals. Het was het eerste verlies voor Den Haag in de lopende Beneliga-campagne. Raymond van der Schuit is met zeven goals en elf assists in zes wedstrijden de topscorer van Den Haag, bij Geleen is dat Vadim Gyesbreghs met negen goals en vijftien assists in acht wedstrijden. Daarmee is de Belgische international op het moment de topscorer van de hele Beneliga. Ramon Sterkens is de scheidsrechter van dienst, Mike Doomen en Hans Verhoog zijn linesmen.

In Nijmegen staan om 20.30 uur Ahoud Devils Nijmegen en Zoetermeer Panters tegenover elkaar. Hierboven kunt u al lezen dat deze wedstrijd wordt gespeeld onder een donkere wolk. Het is het duel tussen de nummers vijf en tien van de Beneliga. Nijmegen won vijf van zijn acht wedstrijden in de lopende campagne, Zoetermeer drie van de acht, waaronder een in de extra tijd. Afgelopen weekeinde verloor Nijmegen in eigen huis met 3-4 van Heerenveen, maar werd later met 1-4 gewonnen in Antwerpen. Zoetermeer verspeelde in de slotfase een ruime voorsprong in Den Haag, maar rekende later in het weekeinde met 5-4 af met Leuven Chiefs. Met zeven goals en elf assists in acht wedstrijden is Levi Houkes de topscorer van Nijmegen. Bij Zoetermeer is dat Cas Staps met drie goals en dertien assists in acht ontmoetingen. Debby Hengst is de scheidsrechter, Louis Beelen en Rene Toemen de linesmen.

Mike Dalhuisen en...

Torpedo Ust-Kamenogorsk zijn teruggekeerd in de top tien van de ranglijst in de VHL met een 4-2 overwinning op Gornyak uit Uchaly. Dalhuisen had een assist op het tweede doelpunt van zijn ploeg, die een 0-2 achterstand moest wegwerken. Het is de twaalfde assist in 27 wedstrijden dit seizoen voor de verdediger uit Nijmegen.

Daniel Sprong en de..

Wilkes-Barre/Scranton Penguins hebben drie wedstrijden op het programma staan dit weekeinde. Op vrijdag is Milwaukee de tegenstander, terwijl een dag later ook in eigen huis Rochester de tegenstander is. Op zondag gaat de ploeg on the road naar Hershey voor een ontmoeting met de Bears. Na afloop van de wedstrijd vannacht is Sprong een van de spelers die beschikbaar is voor handtekeningen voor fans. Sprong is met veertien punten in zeventien wedstrijden de nummer twee op de topscorerslijst van zijn ploeg, achter Dominik Simon.

De terugkeer van Carey Price...

helpt Montreal goed vooruit. Vannacht won de ploeg voor de vierde keer op rij, met 6-3 tegen Detroit, en staat nu zowaar op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Daarmee passeert Montreal de Boston Bruins op de ranglijst. De Bruins hebben wel vier wedstrijden minder gespeeld.

Daniel Sedin scoorde vannacht..

het duizendste punt uit zijn NHL-loopbaan met een powerplay-goal tegen de Nashville Predators. Eerder had hij al een assist op een treffer van Loui Eriksson. Hij is de 87e speler in de geschiedenis die deze mijlpaal haalt, maar samen met zijn broer de enige twee broers die ieder duizend punten scoorde. Op de ranglijst van broers hebben ze echter nog wel enige tijd te gaan.

Toronto won vannacht...

van Edmonton. Het duel werd min of meer beslist door een eigen doelpunt van Kris Russell van de Oilers, al kwam deze op naam van Patrick Marleau. Met een uiteindelijke eindstand van 6-4 was het een doelpuntrijk duel.