Golden Knights NHL Logo 2017

22 juni 201711:02

Morning Skate: Golden Knights en Midnight Sun

De Morning Skate is terug op deze snikhete zomerdag met contractverlengingen, transfers, de selectie van Vegas Golden Knights en een leuk nieuw recreantentoernooi in Dordrecht.

Expansion Draft

Afgelopen nacht vond de Expansion Draft plaats in de NHL voor de nieuwe ploeg Vegas Golden Knights. De meest opvallende namen in de selectie van Las Vegas zijn Marc-Andre Fleury (Pittsburgh), Marc Methot (Ottawa) en James Neal (Nashville). De ploeg was verder ook erg actief met trades. Via deze weg komt onder andere Mikhail Grabovski ook richting de woestijn en legde de club ook beslag op maar liefst 10 trade picks. De jaarlijkse NHL-draft vindt aanstaande vrijdag plaats. De foto hieronder laat de volledige selectie van Golden Knights zien.

Golden Knights NHL Expansion Draft 2017

Adidas

Met ingang van het komende seizoen is Adidas de nieuwe producent van de jerseys in de NHL. Hieronder een foto van alle nieuwe shirts.


Divers Adidas NHL jerseys 2017

Oude bekenden terug in Toekomstteam Flyers

Het Toekomstteam van Heerenveen ziet drie oude bekenden terugkeren. Wesley Timmersmans, Bas Beeksma en Fabienne Gooijer sluiten aan bij de ploeg die uitkomt in de Eerste Divisie. Bas Beeksma speelde vorig jaar in de Derde Divisie bij Frisian Bombers. Gooijer, ook goalie bij het Nationaal Vrouwenteam, speelde afgelopen seizoen in Canada. Wesley Timmermans speelde de laatste jaren in Groningen. Eerder maakte Flyers bekend dat ook Zahir Hup, Renze ten Hoeve en Joey de Jong de overstap maken van Groningen naar het Toekomstteam. Via deze link valt meer te lezen over het avontuur van Gooijer in Canada.

Skop blijft een Panter

Zoetermeer Panters maakte bekend dat de Tsjechische aanvaller Ludek Skop nog een seizoen te zien is in de Silverdome. De 24-jarige Skop noteerde maar liefst 35 goals en 36 assists voor Panters en had een belangrijk aandeel in het bereiken van de play-off's in de bekercompetitie.

Panters vs tijgers actie skop 1617

Internationaal recreantentoernooi in Dordrecht

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni vindt in Dordrecht het NewCold Midnight Sun ijshockeytoernooi plaats. Acht teams uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zullen strijden om de eer tijdens een van de kortste nachten van het jaar.

Het toernooi begint op vrijdag 23 juni om 19:30 en op zaterdagochtend 24 juni wordt omstreeks 9.30 uur de Michiel de Ruyter trofee uitgereikt aan de winnaars. Kom gezellig langs voor een drankje, gezelligheid en een goeie pot ijshockey, de entree is gratis.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Flying Dutchmen, een team dat in verschillende samenstellingen sinds 2012 deelneemt aan toernooien in binnen- en buitenland. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? De wedstrijden worden live gestreamd via het Youtube kanaal van de Flying Dutchmen.

Deelnemers:

Geretsried Arrows (vrouwenteam), Tollenz Knights, Blue Elks (allen uit Duitsland), Titan Warriors, Utrecht Vintage, Flying Dutchmen (allen uit Nederland), Rouen Old School (Frankrijk) en Belgium Boozers (België).