Heerenveen Herentals 16 02 2002 Martijn Oosterwijk
— © Marco Spelten (Actiefotografie.nl)

8 mei 202007:21

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Hoop, verlengingen en oefenen met Reno

In de Morning Skate aandacht voor de hoop voor een start voor het ijshockey in september, verlengingen in Heerenveen, een nieuwe doelman in Luik, vervelend nieuws uit Den Haag, uitstel voor het restant van de Olympische kwalificatie en wat verder nog ter tafel komt.

De overheid is begonnen...

met het stapsgewijs afbouwen van de maatregelen rondom het coronavirus. In een offici√ęle mededeling van IJshockey Nederland wordt dit gezien als maatregelen die de ijshockeysport hoop geven. 'Voor de ijshockeysport ziet het er voor nu naar uit dat 1 september een start gemaakt kan worden met trainen en het spelen van wedstrijden. Uiteraard geldt dit voor de ijsbanen die op dat moment open gaan. Een positief bericht dat aangeeft dat we verder kunnen gaan met het opstarten van de competities. Kanttekening is dat er oplossingen dienen te komen voor de fans. Dit geldt voor BeNe-league- en Eerste divisie-wedstrijden als ook jeugdwedstrijden.'

Lees het hele bericht van de IJshockey Nederland-organisatie >>>

Unis Flyers Heerenveeen

Heeft het contract met doelman Martijn Oosterwijk met een jaar verlengd. De 29-jarige Groninger kijkt met gemengde gevoelens terug op vorig seizoen. 'Ik kijk heel tevreden terug op het afgelopen seizoen. Helaas door alle omstandigheden hebben we niet verder kunnen strijden voor het Beneliga-kampioenschap, maar gelukkig hebben we wel de beker en het Nederlands kampioenschap weten binnen te halen.'

Lees hier meer over de verlenging van Martijn Oosterwijk >>>

Ook verdediger...

Pippo Limnell blijft nog een seizoen in Heerenveen en gaat daarmee zijn zesde jaar in het shirt van de Friese deelnemer aan de Beneliga in. Hij zegt op de website van Flyers nu al zin te hebben in het nieuwe seizoen. 'Ik wil graag doorgaan waar we vorig seizoen zijn gestopt. Natuurlijk kan ik clich√©matig zeggen: ‚Äėwe winnen drie cups‚Äô, maar ik denk dat het beter is om te focussen op de eerst mogelijke cup. Daarna kijken we pas verder.'

Luik heeft een nieuwe...

doelman. Het gaat om de 27-jarige Canadees Michael Santguida, die onder meer vier seizoenen voor de University of Vermont speelde.

Lees hier meer over de nieuwe Bulldog >>>

Den Haag maakt het...

trieste nieuws bekend dat de 52-jarige Dave Schreurs is opgenomen in een hospice in Limburg waar hij zijn laatste levensfase ingaat. Hij lijdt al jaren aan bloedcelleukemie. Schreurs was betrokken bij het ijshockey in Geleen en als assistent-coach en verzorger bij de ploeg van Den Haag die tien jaar geleden drie landstitels in de wacht sleepte. Den Haag roept mensen op Schreurs een kaartje te sturen via onderstaand adres.

Gertie van Mierlo
Veldekelaan 41 A
6191 CS Beek

Brabants Dagblad meldt..

op basis van verschillende bronnen dat Tilburg Trappers en algemeen directeur Gerard Arink na een jaar uit elkaar gaan. Het nieuws wordt door Trappers niet bevestigd. De aanstelling van Arink maakte deel uit van een verandering van de organisatiestructuur bij de club.

International Reno de Hondt...

heeft voor IJshockey Nederland een tweede oefening opgenomen die alle ijshockeyers van Nederland moet helpen om sterker uit de zomer en deze moeilijke tijd te komen richting het nieuwe seizoen.

In de Oberliga Nord...

draait de spelerscarousel inmiddels op volle toeren. Zo keert de 18-jarige Alex Blank terug naar Krefeld, waar hij zowel voor de U20 als voor het Oberligateam inzetbaar wordt. Hij is de zoon van oud-prof Boris Blank en speelde twee jaar bij Iserlohn en twee jaar bij Red Bulls Salzburg. Hij deed bij Roosters al ervaring op in de DEL.

Moskitos Essen heeft...

Florian Spelleken aangetrokken. De 28-jarige verdediger speelde afgelopen jaar in Duisburg en was verder actief voor Hannover Scorpions. Ook tussen 2010 en 2015 speelde hij al in Essen. Denis Fomynich heeft zijn contract bij Herner EV met twee jaar verlengd. De 26-jarige aanvaller speelt sinds 2018/19 bij Herne, waar hij in 94 wedstrijden tot 20 goals en 43 assists kwam. Dennis Palka gaat Herne echter verlaten.

De IIHF heeft...

vanwege het coronavirus de laatste fase van de Olympische kwalificatie verschoven. In plaats van aan het eind van de komende zomer worden de drie toernooien nu in augustus 2021 gespeeld. Daarmee wordt ook de definitieve indeling van de poules voor de komende Spelen pas veel later bekend dan normaal.