Morning Skate Toronto stadion

17 april 201808:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Humboldt Stronger, Eimers verlengt en een Trappers-baard

De ijshockeywereld heeft genereus gedoneerd rond de ramp met de bus van de Humboldt Broncos, Chris Eimers verlengt zijn contract, Trappers vanavond weer in actie, de documentaire over de Rotterdam Panda's is in première en de NHL-play-offs gaan op volle toeren door. Dat en meer in de Morning Skate van deze dinsdag.

Het dramatische ongeluk...

met de teambus van de Humboldt Broncos is nog altijd vers in het geheugen. Een initiatief om geld in te zamelen ter ere van de slachtoffers leverde tot nu toe ruim twaalf miljoen dollar op, ruim drie keer zo veel als de initiatiefnemers hadden gevraagd. In totaal hebben de afgelopen tien dagen ruim 132.000 mensen geld gedoneerd. De opbrengst wordt gebruikt voor de oprichting van een memorial fund. Het blijft nog twee dagen mogelijk om geld te doneren, daarna sluit de werving via GoFundMe.com.

Klik hier voor de verklaring van de president van de Humboldt Broncos >>>

Klik hier voor de GoFundMe.com-pagina >>>

Chris Eimers blijft...

de komende twee jaar coach van Den Haag. De club en de voormalige bondscoach zijn ook nog een optie voor een volgend jaar overeen gekomen. Lees er hier meer over >>>

Tilburg Trappers...

speelt vanavond het derde duel in de serie tegen Deggendorf. Trappers verloor weliswaar afgelopen zondag in Beieren, maar heeft nog altijd het thuisvoordeel in de serie. Donau TV heeft de samenvatting van de eerste twee duel.

De spelers van Trappers..

laten traditioneel hun baarden staan rondom de play-offs. Voor verdediger Jordy Verkiel is dat een beetje een uitdaging, zo vertelt de 21-jarige verdediger in Brabants Dagblad. 'Ik probeer echt wel om een baard te krijgen, maar het lukt gewoon niet. Ik heb wat van dat dons-achtige haar. Elk jaar wordt het wel ietsje meer, maar het is niks vergeleken met de rest. Ik zou wel willen dat ik een volle baard kreeg, zoals Jordy, Ivy Mickey en Mitch. Dat ziet er goed uit.'

Het duel vanavond...

begint om 20.00 uur in Stappegoor en staat onder leiding van de zeer ervaren hoofdscheidsrechter Carsten Lenhart, die veel ervaring heeft in de DEL. De wedstrijd is zoals altijd te zien via een betaalde stream op Sprad.tv >>>

Afgelopen weekeinde...

is de documentaire over de opkomst en ondergang van Rotterdam Panda's in première gegaan op het sportfilmfestival in Rotterdam, gemaakt door Leo Oldenburger. De titel van de film is De Top van de IJsberg. 'De documentaire is tof geworden. Hoofrolspelers waren erg blij met het resultaat', vertelt Oldenburger. Wie de première heeft gemist moet het oog houden op Fox Sports. Rondom de Stanley Cup-finales zal de documentaire daar worden uitgezonden.

Preussen Berlin...

heeft in Uli Egen, zoals we al schreven, een nieuwe coach. De club heeft inmiddels ook de contracten van zeven spelers verlengd. Het gaat daarbij om Lukas Stettmer, Lukas Ogorzelec, Can Matth√§s, Quirin Stocker, Marvin Kr√ľger, Ludwig Wild en Josh Rabbani. Maxe Jank enen Philipp Grunwald stoppen bij de club. Zij kunnen het ijshockey in de Oberliga niet langer combineren met hun professionele loopbaan. De 21-jarige Dennis Arnold maakt de overstap van Hannover Indians naar Herner EV.

Ook op het programma vanavond...

Het derde duel in de promotieserie van Steve Mason en de Rapperswil-Jona Lakers tegen Kloten Flyers. De ploeg van de Nederlandse international staat met 2-0 voor in de best-of-seven. Het derde duel begint vanavond om 20.15 uur in Kloten. De lokale krant heeft een een artikel over de groeiende populariteit van de Lakers in eigen stad en spreekt zelfs van 'Lakers Mania' >>

Patrick Marleau...

scoorde twee keer in de 4-2 overwinning van de Toronto Maple Leafs in de derde wedstrijd tegen de Boston Bruins. Frederik Andersen maakte veertig saves voor zijn club, die daarmee de achterstand in de serie terugbrengt tot 2-1.

Ook de Colorado Avalanche...

sloeg terug in zijn play-off-serie. Nathan McKinnon scoorde twee keer in de 5-3 zege vannacht tegen de Nashville Predators, waardoor ook deze serie nu op 2-1 staat. De Avalanche doorbrak met de winst een reeks van twaalf nederlagen op rij tegen Nashville.

Fans van de San Jose Sharks...

kunnen de bezems uit de kast halen. De Sharks zagen vannacht acht verschillende spelers scoren in een 8-1 overwinning op de Anaheim Ducks, waardoor de Sharks nog één overwinning af zijn van een plek in de volgende ronde en een sweep van de Ducks. Sharks-goalie Martin Jones maakte 46 saves, zijn hoogste aantal in de play-offs.

Cory Schneider...

maakte 34 saves en won daarmee zijn eerste wedstrijd voor de New Jersey Devils sinds derde kerstdag. Taylor Hall had twee goals en een assist in de 5-2 overwinning tegen de Tampa Bay Lightning. Tampa staat nog wel met 2-1 voor in de best-of-seven.

Foto: Twitter Maple Leafs