Oefenwedstrijd tussen Tilburg Trappers en Herne in voorbereiding op het seizoen 2020-21
Oefenwedstrijd tussen Tilburg Trappers en Herne in voorbereiding op het seizoen 2020-21 — © Arie Leeuwesteijn

14 oktober 202006:47

Door Joep Meijsen

Morning Skate: IJshockeystop, Champions League en ijshockeysneakers

Het ijshockey komt in Nederland voor een paar weken grotendeels stil te liggen. In deze Morning Skate kijken we nader naar de maatregelen zoals het kabinet die gisteren aankondigde. Verder een oude-nieuwe-teamgenoot voor Mike Dalhuisen, de afgelasting van de Champions Hockey League, de lancering van een speciale collectie ijshockeysneakers en nog veel meer.

Het ijshockey komt helaas...

de komende maand grotendeels stil te liggen in Nederland. Alleen de jeugd onder achttien jaar mag met beperkingen wel trainen en onderling wedstrijden spelen binnen de club. De competities komen in ieder geval de komende vier weken stil te liggen, zo maakte het kabinet gisteren bekend.

Lees er hier meer over >>>

Vandaag wordt er overleg gepleegd...

tussen NOC*NSF en de verschillende sportbonden over het exacte effect van de maatregelen. Daarbij gaat het om de maatregel dat nationale competities in alle sporten, behalve voetbal in de Eredivisie en Eerste Divisie, worden stilgelegd. Er moet nog worden uitgezocht hoe deze landelijke maatregelen zich verhouden tot internationale wedstrijdsport. 'Dat soort uitwerkingen moeten nog plaatsvinden', zegt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen tegen de NOS.

Het is nog even de vraag...

wat er precies gebeurt bij Tilburg Trappers, dat immers niet in een nationale competitie speelt. De start van de Oberliga valt binnen de vier weken van de beperkende maatregelen zoals die nu door het kabinet zijn afgekondigd. De komende dagen zal hierover vermoedelijk meer duidelijk worden.

Dielessen zegt begrip te hebben...

voor het ongenoegen van clubs en bonden in verschillende sporten. 'Dat snap ik heel goed. Voor hen hebben wij ook echt gelobbyd. Maar Rutte zegt dat het een uitzonderlijke situatie is. Voor ons betekent het dat we een heel moeilijke situatie in gaan wat betreft budgetten. We zullen samen met het kabinet moeten kijken hoe we de compensatie kunnen inpakken. Dit gaat er echt inhakken', zo blikt de NOC*NSF-baas vooruit in het gesprek met de NOS.

Intussen is ook duidelijk...

dat de Champions Hockey League dit jaar niet gespeeld gaat worden. Het coronavirus is daarbij de belangrijkste reden om de hoogste Europese ijshockeycompetitie niet te spelen. Vooral de beperkingen rond internationaal reizen spelen een belangrijke rol, maar ook de dag na dag verslechterende situatie rond het virus. De startdatum van het toernooi was eerder al een paar keer opgeschoven.

Mike Dalhuisen krijgt...

bij HK Poprad op het hoogste niveau in Slowakije een nieuwe Canadese teamgenoot. Het gaat om de 30-jarige aanvaller James Livingston die ruim tweehonderd wedstrijden in de AHL op zijn palmares heeft staan en vorig seizoen voor Fife Flyers speelde in het Verenigd Koninkrijk. Dalhuisen en Livingston kwamen elkaar enkele jaren geleden al tegen bij Bad Nauheim in de DEL2.

In de NHL gaat de...

free agency gewoon door. Zo tekende Brad Richardson een contract bij de Nashville Predators, verbindt Lucas Wallmark zich voor een jaar aan de Chicago Blackhawks, neemt Vancouver verdediger Nate Schmidt over van Vegas en tekende Patrick Marleau voor een jaar bij bij de San Jose Sharks.

De Amerikaanse aanvaller...

Meghan Duggan hangt haar schaatsen aan de wilgen. De veelvuldige captain van het Amerikaanse vrouwenteam won een Gouden Medaille tijdens de laatste Olympische Spelen en eerder twee zilveren plakken. Daarnaast werd ze met haar ploeg een aantal keer wereldkampioen. Ze speelde in teamverband voor de Boston Pride uit de NWHL.

Het merk Karhu brengt...

op ijshockey geĂŻnspireerde sneakers uit, zo meldt de website Sneakerjagers.nl. De eerste serie kwam enkele weken geleden al uit en nu is er een tweede serie. Karhu is een Fins sportmerk dat een grote naam had als fabrikant van onder meer ijshockeysticks. Het merk staat in marketingkringen onder meer bekend voor de verkoop van het logo met drie strepen aan Adidas in 1952 voor omgerekend zo'n 1600 euro en twee flessen whisky. Het merk viert met de schoenen de geschiedenis in de ijshockeysport.

Lees en bekijk meer bij Sneakerjagers.nl >>>