Deggendorf vs Tilburg 2018 1

21 april 201808:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Kampioenen, IJsland geklopt en Jets zijn door

Trappers is kampioen en viert dat vanavond met de fans, Oranje rondde de voorbereiding op het WK af met een zege tegen IJsland, de Winnipeg Jets haalden de volgende ronde van de Stanley Cup-finale en Bolzano won de titel in Oostenrijk. Dat en veel meer in deze zaterdagse editie van de Morning Skate.

Het was spannend...

vrijdagavond in Deggendorf. De lokale DSC en Trappers hadden uiteindelijk overtime nodig om het vierde duel in de onderlinge serie te beslissen. Ryan Collier was de golden boy in overtime en bezorgde Tilburg de derde Oberliga-titel op rij. Lees hier een kort verslag van de wedstrijd >>>

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Vanavond is er een huldiging...

voor Tilburg aan de Paleisring in Tilburg. Zondag zal in een deel van de selectie van Trappers zich melden voor dienst bij Oranje. Bondscoach Doug Mason maakt vanavond zijn selectie bekend. Die zal een mix zijn van de spelers die de voorbereiding hebben meegemaakt en spelers van de kersverse kampioen in de Oberliga. Volgens Brabants Dagblad is van Trappers alleen Max Hermens niet beschikbaar voor selectie. Daarnaast is Nick de Ruijter te geblesseerd om aan het WK deel te nemen.

Voor Deggendorf...

is er vanavond al direct een bijzondere ledenvergadering. Daarin gaat het bestuur antwoord geven op de vraag of DSC komend seizoen gaat proberen daadwerkelijk in DEL 2 te gaan spelen. De club heeft recht op promotie na het behalen van de finaleplek tegen Tilburg, dat als buitenlandse club niet hoger kan speler dan de Oberliga. De lokale gemeente is in ieder geval bereid mee te werken, meldt Eishockeynews.

de wedstrijd in Deggendorf..

werd via de livestream die door de supportersvereniging werd opgezet en de Twitter-feed van Brabants Dagblad ook druk bekeken op de tribune in Dordrecht, waar het Nederlandse ijshockeyteam voor ruim zevenhonderd toeschouwers met 4-1 won van IJsland. De doelpunten van Oranje werden gescoord door Julian van Lijden, Raphael Joly, Ties van Soest en Renzo Meulenbeek. Lees hier het verslag van de wedstrijd >>>

Foto's: Donna Lundy

Ook de DEL...

nadert de beslissing. Titelverdediger M√ľnchen won vrijdagavond met 4-2 in Berlijn en staat nu met 3-1 voor in de best-of-seven. Jonathan Matsumoto, Maximilian Kastner, Yannic Seidenberg en Dominik Kahun scoorden de goals. Berlijn stond voor 14.200 toeschouwers nog wel met respectievelijk 1-0 en 2-1 voor, maar dolf uiteindelijk het onderspit. Zondag kan M√ľnchen voor eigen publiek kampioen worden.

In Oostenrijk is de beslissing gevallen...

Bolzano is de kampioen van de internationale liga door de allesbeslissende zevende wedstrijd in Salzburg met 2-3 te winnen. Het is de tweede titel voor de Italiaanse ploeg in de competitie die wel ruimte inruimt voor buitenlandse ploegen. Bolzano liep in de beslissende finalewedstrijd uit naar een 0-3 voorsprong, incasseerde in de slotfase nog twee goals, maar wist uiteindelijk het eindsignaal te houden voor een titelfeestje.

De Carolina Hurricanes..

moeten op zoek naar een nieuwe coach. Bill Peters legde zijn functie neer. Hij trad in 2014 aan als hoofdcoach bij de Hurricanes, maar slaagde er nooit in zijn team naar de play-offs te gidsen. Peters zou inmiddels gelden als kandidaat bij de Calgary Flames, die eerder deze week afscheid namen van Glen Gulutzan. Daardoor zijn nu vier teams op zoek naar een coach, Carolina, Dallas, Calgary en New York Rangers.

De Winnipeg Jets..

hebben voor het eerst in de franchisegeschiedenis de tweede ronde van de NHL-play-offs gehaald. Connor Hellebuyck maakte dertig saves voor zijn tweede shutout op rij, terwijl Mark Scheifele, Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev en Joel Armia allemaal scoorden in de 5-0 overwinning tegen de Minnesota Wild. De vroegere Jets deden dit overigens al wel, maar dit zijn de voormalige Atlanta Thrashers.

Tegenstander in de volgende ronde...

wordt de winnaar van de serie tussen de Nashville Predators en de Colorado Avalanche. Laatstgenoemde voorkwam uitschakeling door vrijdag met 2-1 te winnen en zo op 3-2 te komen in de serie. Sven Adrighetto scoorde kort voor het einde van de regulier speeltijd het winnende doelpunt. Zondag volgt de zesde wedstrijd in de serie in Denver.

Ook de Pittsburgh Penguins...

hebben nog altijd één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Philadelphia Flyers wonnen het vijfde duel in de serie met 4-2 en komen daarmee op 3-2. Ook deze twee ploegen staan zondag wederom tegenover elkaar.