Nick Verschuren penaltyshot 2019

28 januari 201908:22

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Koplopers, mascottes en een busongeluk

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de zege van Trappers in de Oberliga, de ontwikkelingen in de Beneliga, de wedstrijden van Mike Dalhuisen en Steve Mason en de NHL-mascottes in actie.

Tilburg Trappers..

kwam zondag in eigen huis met de schrik vrij tegen Erfurt en won het duel uiteindelijk in de slotfase alsnog met 6-3. De nummer twee op de ranglijst, Hannover Scorpions rekende met 8-1 af met de Harzer Falken, terwijl nummer drie Hannover Indians de uitwedstrijdin Berlijn met 0-9 won. Daarmee verandert er in de top van de ranglijst van de Oberliga niets ten opzichte van vrijdagavond. Nummer vier Essen Moskitos verloor na een shootout in Halle en verliest daarmee meer terrein.

1. Tilburg Trappers 37-88 (+94)
2. Hannover Scorpions 37-80 (+68)
3. Hannover Indians 38-73 (+32)
4. Essen Moskitos 37-66 (+60)

Foto: Arie Leeuwesteijn

IMG 2156

Geleen is..

de huidige koploper in de Beneliga. De ploeg van coach Andy Tenbult rekende zondagavond thuis redelijk overtuigend af met Heerenveen, 7-2. Nick Verschuren had vier goals en twee assists in dit duel. Eaters heeft wel veel meer wedstrijden gespeeld dan de achtervolgers. Herentals blijft ook goede papieren hebben voor de eindwinst in de reguliere competitie na weer een zege op Leuven. De ploeg van Jeffrey van Iersel heeft twee punten minder dan Eaters, maar drie wedstrijden minder gespeeld. Flyers is door het verlies wat verder achterop geraakt, zes punten achter Geleen, maar heeft vier wedstrijden minder gespeeld. Klik hier voor kort verslagen van alle wedstrijden van zondag >>>

Foto's: Lex Eckhard

Nick Verschuren Eaters 2019

Trappers-coach Bo Subr...

ook assistent-coach bij Oranje, vindt het jammer dat de U20 van Nederland er niet in is geslaagd om te promoveren tijdens het wereldkampioenschap in Zagreb. 'De spelers krijgen bij hun clubs niet zo veel speeltijd en ze spelen weinig wedstrijden op niveau. Promotie zou daarbij helpen', zegt hij in Brabants Dagblad. Over de Tilburgse jongens was hij te spreken. 'Ze hebben het goed gedaan. Wouter Sars stond in de top van de topscorerslijst en Delaney Hessels was belangrijk met zijn acht assists.'

Mike Dalhuisen en...

Bad Nauheim wonnen zondag met 3-2 van Bayreuth Tigers en zijn inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst in de DEL2. Voor 2166 toeschouwers scoorde Dalhuisen vroeg in de tweede periode de gelijkmaker namens de Rote Teufel die terug moesten komen van een 0-2 achterstand. De verdediger uit Nijmegen is bezig met een prima seizoen in de DEL2, hij verzamelde in 32 wedstrijden tien goals enveertien assists. Hij had punten in zijn laatste drie wedstrijden.

Rapperswil-Jona Lakers...

van Steve Mason staat nog altijd op de laatste plaats in de hoogste divisie in Zwitserland. De ploeg heeft 23 punten in 38 wedstrijden, tien minder dan de nummer voorlaatst. De ploeg won wel zijn laatste twee thuiswedstrijden, maar kon dit weekeinde ondanks ruim vijfhonderd meegereisde fans geen potten breken in Biel, 1-4. Steve Mason heeft dit seizoen 38 wedstrijden waarin hij twee goals en vijf assists oppikte.

Vincent Lecavalier...

raakte afgelopen zaterdag gewond bij een botsing waarbij drie bussen betrokken waren. De voormalige sterspeler van de Tampa Bay Lighting was in Florida op weg naar de jaarlijkse Gasparilla Parade en was één van de drie passagiers die behandeld moest worden in het ziekenhuis. Zijn verwondingen vallen echter mee en Lecavallier is in orde, laat zijn agent Kent Hughes weten aan de Associated Press.

De All Star Game...

leverde niet alleen een winnaar op in de Metropolitan Division (zie de Morning Skate van gisteren), maar ook een hattrick voor de mascotte van de Sharks in de leukste wedstrijd van afgelopen weekeinde.