27 januari 201911:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Zwarte Draken, een topper en Sidney Crosby

In de Morning Skate vanmorgen terugblik op de wedstrijden van gisteren, een vooruitblik naar het programma van vandaag, nog een genomineerd team waarop gestemd kan worden en natuurlijk de All Star Game in San Jose.

Gisteravond...

nam Antwerpen afstand van de laatste plaats door zijn tweede wedstrijd van de Beneliga-campagne te winnen, nam Geleen voorlopig de koppositie op de ranglijst over met winst in Leuven en zorgde de combinatie van verlies van Amsterdam tegen Den Haag en winst van Zoetermeer in Mechelen voor meer duidelijkheid rond de laatste plek in de play-offs. Lees hier korte verslagen van de wedstrijden van gisteren >>>

Vandaag een druk programma...

met vier wedstrijden in de Beneliga en een wedstrijd voor Tilburg Trappers in de Oberliga. Tegenstander voor Trappers vanmiddag om 16.00 uur is Black Dragons Erfurt. Daarmee ontmoet Tilburg voor de tweede keer dit weekeinde een ploeg uit de staart van de ranglijst in de Oberliga Nord, al is het verschil in punten tussen de tegenstanders van vrijdag en vandaag erg groot, 19 punten in het voordeel van Erfurt. In de eerste wedstrijd van het lopende seizoen won Tilburg met 3-6 in Erfurt. In november kwam Erfurt voor het eerst op bezoek in Tilburg en verloor met 6-1. Ook de derde ontmoeting dit seizoen, eind december bij BlackDragons, werd door Tilburg gewonnen, 1-4. Coach van Erfurt is Fred Caroll, iemand die een aantal spelers van Trappers nog wel zullen kennen van zijn betrokkenheid bij Oranje enkele jaren geleden. Vorig weekeinde verloor Dragons thuis van Duisburg en uit van Essen. De club kampte met blessureleed en kon in die laatste wedstrijd maar vijftien veldspelers opstellen.

Opvallendste wedstrijd vanavond in de Beneliga is die tussen de ploeg met de meeste punten en het team met de minste verliespunten. Geleen krijgt Heerenveen op bezoek. Eaters speelde zaterdagavond nog en won. Heerenveen kwam door de afgelasting vrijdag niet in actie en speelt dus zijn eerste wedstrijd van het weekend. Flyers kan als alles meezit het weekeinde afsluiten als koploper, als Eaters wint zijn ze dat zeker. Geleen heeft echter meer wedstrijden gespeeld dan welke andere ploeg in de Beneliga dan ook en vier meer dan Flyers en drie meer dan Herentals. Het duel in Glanerbrook begint om 19.00 uur.

Herentals is de derde kandidaat voor de koppositie, die het gisteren verloor aan Eaters. Als Flyers en Herentals hun wedstrijden winnen is de regerende Belgische kampioen weer terug aan de top. Herentals heeft de productiefste aanval van de Beneliga en treft vanavond om 20.00 uur in eigen huis op Leuven. Hyc won de uitwedstrijd in Leuven met 3-5, een wedstrijd waarvoor we terugmoeten naar het eerste speelweekeinde van de Beneliga.

IJshockeyliefhebbers in Tilburg kunnen na het duel in de Oberliga tegen Erfurt blijven zitten voor het Beneliga-team dat om 20.00 uur speelt tegen Nijmegen. Devils heeft nog veel wedstrijden in de hand en kan nog kijken naar thuisvoordeel in de play-offs. Het is vanavond vooral de laatste wedstrijd voor Nijmegen voor de bekerfinale volgende week in Den Haag.

Tenslotte is er om 18.45 uur al het duel tussen Luik en Antwerpen. Phantoms won gisteren weer eens, zoals Luik dat vrijdag in Zoetermeer deed. Luik staat op dit moment vierde, maar voelt de hete adem van Nijmegen en Den Haag in zijn nek, beide teams hebben nog wedstrijden in de hand.

Ook Gijs Groningen...

is genomineerd voor de lokale prijs voor Beste Sportploeg. De regerende kampioen in de Eerste Divisie neemt het bij deze verkiezing op tegen de basketballers van Donar en de volleyballers van Abiant Lycurgus. Het publiek kan hier tot en met 7 februari stemmen. Gisteren schreven we in de Morning Skate al over de kandidatuur van de dames van Eindhoven Kemphanen en het eerste team van Nijmegen Devisl.

Essen Moskitos..

moet het de rest van het seizoen doen zonder Carsten Gosdeck. De 39-jarige routinier heeft een kruisband gescheurd. Hij had elf goals en acht assists in het lopende seizoen.

De Metropolitan Division..

heeft vannacht de All Star Game gewonnen door in de finale met 10-5 te winnen van de Central Division. Sidney Crosby en zijn teamgenoten winnen de hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Crosby werd tot mvp uitgeroepen met zijn vijf punten in de finale. Eerder moest hij door ziekte nog de skills-competitie aan zich voorbij laten gaan. Het is de tweede keer dat de Metropolitan de hoofdprijs wint sinds het tussen de divisies wordt gespeeld in toernooivorm in 3 tegen 3. Volgend jaar is de All Star Game in St. Louis.