IMG 1984

27 januari 201923:34

Sunday roundup: Verschuren leidt Eaters langs Heerenveen

Nick Verschuren had vier goals en twee assists voor Geleen in de ruime thuiszege op Heerenveen, Trappers won dankzij een sterke slotfase in de Oberliga van Erfurt, terwijl de Beneliga-Trappers ruim onderuit gingen. Vincent Morgan was betrokken bij alle goals van Herentals in de winst op Leuven.

Tilburg Trappers (Oberliga) - BlackDragons Erfurt 6-3

Tilburg Trappers besliste zondagmiddag het duel tegen Erfurt in eigen huis pas in de slotfase. Bij een stand van 3-3 kreeg Tilburg zes minuten voor het einde pas voor de tweede keer in het duel een powerplay en Nick de Ruijter maakte van die gelegenheid gebruik op de winnende goal in het duel te scoren. Niet veel later kreeg Trappers nog een kans met een man meer en was het weer raak, deze keer via Danny Stempher. Een treffer in het lege net met nog tien seconden te gaan zorgde ervoor dat de uitslag met 6-3 toch een overtuigende aanblik kreeg.

Ex-Den Haag-speler Robin Sochan, inmiddels 41 jaar oud, zette Erfurt in de openingsfase op voorsprong. Pas dertien minuten later zorgde Giovanni Vogelaar voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede periode was het echter weer Erfurt dat, ondanks een overwicht voor Trappers in het grootste deel van de ontmoeting, op voorsprong kwam. Deze keer via Michael Vazan. Deze keer echter slaagde Trappers er wel in om het initiatief in de wedstrijd over te neemn. Eerst was het Mitch Bruijsten die voor de gelijkmaker zorgde, vervolgens zorgde Brock Montgomery ervoor dat Tilburg voor het eerst in het duel op voorsprong kwam.

Dat was echter nog niet beslissend, want ook in de openingsfase van de derde periode was Erfurt succesvol. Deze keer via Maurice Keil. Dit zorgde ervoor dat Trappers een sterke slotfase nodig had om het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Microz Eaters Limburg - Unis Flyers Heerenveen 7-2

Geleen sluit het weekeinde af als koploper in de Beneliga. De ploeg van Andy Tenbult speelde een zeer solide wedstrijd en zag Nick Verschuren liefst vier keer scoren en ook nog twee assists voor zijn rekening nemen in een uiteindelijk ruime en verdiende overwinning, 7-2.

Flyers had weliswaar veel puckbezit tijdens de wedstrijd, maar slaagde er slechts sporadisch in écht goede kansen te creëeren in wat vooral in de eerste dertig minuten een rommelige en onrustige pot ijshockey was. Daarna begon Eaters, gesteund door een voorsprong, beter te combineren en liep de ploeg uiteindelijk uit naar een ruime overwinning.

De eerste periode was nog in evenwicht. Nadat Nick Verschuren zijn ploeg met een schuiver in de hoek op voorsprong had gezet, zorgde Pippo Limnell er met een scherp schot voor dat de teams op gelijke hoogte de eerste pauze bereikten. De stand bleef ook lange tijd op het scorebord staan, na ruim 33 minuten spelen was het de andere Geleense goaltjesdief, Lukasz Bartak die alert was op een rebound na een schot van Jord Smit om Eaters voor de tweede keer op voorsprong te zetten.

Flyers kreeg amper tijd om adem te halen voordat de puck opnieuw achter Sjoerd Idzenga lag. Matthew Beer werd in stelling gebracht door de weer sterk spelende Vadim Gyesbreghs en schoot hoog raak voor de 3-1, reden voor Mike Nason om zijn ploeg tot de orde te roepen tijdens een time out. Dat leek even succes te hebben. Achter elkaar werden Beer en Lars van Sloun naar de strafbank gestuurd en Flyers speelde die situatie perfect uit, waarbij Adam Bezak uiteindelijk de trekker overhaalde.

De tweede pauze kwam wat eerder dan verwacht vanwege problemen met het ijs, waardoor de slotfase van de tweede periode en de derde periode achter elkaar werden gespeeld. In dat beetje tijd dat over was in de tweede doorgang was het Verschuren die na een goede schaatsactie om Idzenga heen schaatste om de marge van Eaters verder te vergroten. Toen kort na de wisseling van helft Bartak werd weggestuurd door Gyesbreghs en geen fout maakte in de afronding was het 5-2 en de wedstrijd beslist.

Nick Verschuren scoorde nogmaals en wist tenslotte ook nog een penaltyshot te benutten. Dat was niet meer tegen Idzenga, die had na de zesde tegengoal plaatsgemaakt voor Jeff Honebeeke. Eaters houdt door de winst de koppositie in de Beneliga vast, al heeft de ploeg wel meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Ahoud Devils Nijmegen 0-9

Justin Evers scoorde twee keer in de eerste vijf minuten om zijn ploeg Nijmegen op weg te helpen naar een ruime overwinning in Tilburg. Halverwege het duel was het al 0-8, waarna Nijmegen alleen in de slotfase van het duel nog een keer toesloeg. Behalve Evers hadden ook Harley Verkroost en Levi Houkes twee goals. Terwijl ook RJ Reed, Rick van Haren en Branden Eden nog tot scoren kwamen in het duel voor 161 toeschouwers. Deniz Mollen pakte de shutout.

Foto's: Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)

Era Renomar Hyc Herentals - Leuven Chiefs 6-2

Herentals blijft meedoen om de eerste plaats in de Beneliga door met 6-2 te winnen van Leuven Chiefs. Vincent Morgan had twee goals en vier assists in het duel, terwijl Ben Vercammen tot twee goals en twee assists kwam. Herentals scoorde vijf keer in de tweede periode om de winst in het duel naar zich toe te trekken. Behalve Morgan en Vercammen waren ook Preston Shupe en Kyle Brothers trefzeker voor de regerende Belgische kampioen. Alec James en Adam Logozzo scoorden de goals namens Leuven.