Boston Bruins vieren een doelpunt
Boston Bruins vieren een doelpunt — © Instagram/Boston Bruins

18 augustus 202007:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Logo in het ijs, imports en een comeback

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor het vertrek van Adam Bezak bij Heerenveen, een mooi logo in het ijs in Eindhoven, spelersnieuws uit Utrecht, de mogelijke beschikbaarheid van veel imports voor Europese competities en de hoogtepunten uit de NHL van vannacht, inclusief een beresterke comeback.

Adam Bezak verlaat...

Unis Flyers Heerenveen. De geboren Slowaak keert terug naar zijn geboorteland en gaat spelen voor Bratislava Capitals, dat vanaf dit jaar uitkomt in de multinationale Oostenrijkse competitie. Bezak speelde sinds 2016 in Heerenveen.

Lees hier meer over de overgang van Adam Bezak >>>

Eindhoven Kemphanen viert dit jaar...

Het vijftigjarig bestaan. De club heeft, mits het allemaal verantwoord is, de nodige activiteiten op het programma staan. Een eerste leuk detail is al te zien inmiddels in Eindhoven. Het logo van de club is in het ijs aangebracht. Eindhoven Kemphanen speelt komend seizoen in de Eerste Divisie.

Ook Utrecht Dragons...

is zich volop aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. De ploeg die vorig jaar terugkeerde in de Eerste Divisie maakt stapsgewijs de selectie bekend. Zo keert jeugdinternational Mike Collard vanwege corona komend seizoen niet terug naar de VS en sluit aan bij de ploeg. Justus Bos, Indy Bontan, international Nicky Collard, Boris Sevo en Bart Engel verlengden allen hun verblijf bij de Utrechtse ploeg. Daarnaast sluit Jason Boereboom zich aan bij de selectie. Boereboom speelde in het verleden in Amsterdam en Zoetermeer en was het recentst in 2017-18 de eerste divisie actief voor Den Bosch.

De ECHL,

de belangrijkste lagere profcompetitie in de Verenigde Staten, begint vanwege corona aanzienlijk later aan het nieuwe seizoen. De competitie begint in ieder geval niet voor 4 december, zo heeft de liga bekendgemaakt. Eerder had de AHL, de belangrijkste opleidingsliga voor de NHL, al een soortgelijk besluit bekendgemaakt. De besluiten zijn ingegeven door de risico's van besmetting tijdens het seizoen met de vele wedstrijden in verschillende regio's. Ook verschillen de regels van staat tot staat behoorlijk en zijn er zorgen over de financi√ęn van de clubs als er geen publiek mag worden toegelaten.

Dit zorgt mogelijk...

voor een stortvloed aan beschikbare importspelers voor Europese competities die wel tijdig beginnen. Veel spelers in de Verenigde Staten zitten nog zonder contract of kijken naar een lange periode zonder inkomen. Verschillende agenten melden dat spelers daarom meer dan ooit bereid zijn uit te wijken naar Europa. Daar beginnen overigens ook niet alle competities op tijd. In de Morning Skate van gisteren stond een overzicht van de situatie rond Europese topcompetities.

Damian Schneider stapt van...

Leipzig over naar Lindau Islanders in de Oberliga S√ľd. Schneider zou eigenlijk voor een vierde seizoen uitkomen voor de EXA Icefighters Leipzig, maar de onzekerheid over de vraag of die ploeg komend jaar nog mag uitkomen in de Oberliga Nord noopte hem om naar andere opties te kijken. Over het lot van Leipzig en Hannover Indians wordt later deze week besloten. Beide clubs ontvingen in eerste instantie geen licentie voor het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord.

Lightning - Blue Jackets 2-1 (serie: 3-1)

Tampa Bay Lightning nam gisteravond een belangrijke stap richting de volgende ronde van de play-offs door het vierde duel tegen Columbus met 2-1 te winnen. Barclay Goodrow en Yanni Gourde scoorden voor Tampa Bay, terwijl Cam Atkinson de enige succesvolle schutter namens Columbus was. Andrei Vasilevskiy maakte 28 saves. De drie goals vielen allemaal binnen zes minuten in de tweede periode.

Avalanche - Coyotes 7-1 (serie: 3-1)

Nazem Kadri scoorde twee keer namens de Colorado Avalanche in een dikke 7-1 overwinning in het vierde duel tegen de Arizona Coyotes. Daarmee is Colorado nog een zege verwijderd van de volgende ronde. Vijf verschillende spelers scoorden voor de Avalanche, die de tegenstander defensief simpel onder controle hielden en slechts vijftien schoten tegen toestonden.

Bruins - Hurricanes

De Boston Bruins scoorden vier keer in de slotperiode om het vierde duel tegen Carolina Hurricanes te winnen. Daarmee is ook deze ploeg nog maar één zege verwijderd van plaatsing voor de volgende ronde. Carolina kwam via Justin Williams en Jordan Martinook op voorsprong, maar zag deze verdampen toen Jake DeBrusk (2), Connor Clifton en Brad Marchand in de slotperiode achter elkaar scoorden. Teuvo Teravainen zorgde anderhalve minuut voor het eindsignaal nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het voor Carolina ook bij.

Blues - Canucks 3-1 (serie: 3-1)

Ryan O'Reilly had twee goals en een assist in de zege voor regerend kampioen St. Louis tegen Vancouver Canucks. Daarmee is die serie in evenwicht op 2-2