Morning Skate Wedstrijdformulier Vegas Golden Knights

14 september 201708:48

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Mason, transfers en een wedstrijdformulier

De Morning Skate heeft vandaag aandacht voor onder meer Steve Mason, wijzigingen in de selecties van Duisburg en Essen, een kort geding in Zoetermeer, een nieuw retired number in Colorado en in Las Vegas wordt geschiedenis geschreven.

International Steve Mason...

begint vrijdag met de Rapperswil Jona Lakers aan het nieuwe seizoen op het tweede niveau in Zwitserland met een uitwedstrijd in Thurgau. Een dag later wacht de thuiswedstrijd tegen Winterthur. De club speelde negen oefenwedstrijden in de voorbereiding. De Lakers gelden als de grote favoriet voor promotie, waarbij EHC Olten als de belangrijkste uitdager geldt. De website Hockeyfans.ch heeft een uitgebreide voorbeschouwing op het seizoen >>>

Vandaag doet de rechtbank...

vermoedelijk uitspraak in een kort geding dat de gemeente Zoetermeer tegen eigenaar Aprisco Leisure BV van ijsbaan Silverdome. De zaak draait om de sluiting van de 250 meterbaan enkele maanden geleden. Volgens de gemeente heeft de eigenaar van het Silverdome een gebruiks- en onderhoudsverplichting. De advocaat van de exploitant stelde dat er te weinig bezoekers komen en het beton scheuren vertoont, waardoro de baan niet rendabel is. De zaak heeft overigens geen invloed op de ijsbaan die door de ijshockeyers wordt gebruikt.

Komend weekeinde weer..

volop mogelijkheden om de Nederlandse teams te volgen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor vrijdag staan er drie wedstrijden op het programma. Tilburg Trappers ontvangt in eigen hal Herne, terwijl Herentals in Heist oefent tegen Antwerpen. Ook Nijmegen staat voor het eerst op het ijs. De Devils gaan op bezoek bij Diez, dat uitkomt in de regionalliga.

De oefenwedstrijd van Den Haag...

tegen Dinslaken op 23 september gaat niet door. De wedstrijd in Den Haag was de terugwedstrijd van de eerder al afgelaste ontmoeting in Dinslaken. Reden is dat Dinslaken nog altijd niet op het ijs staat. Het is Den Haag niet gelukt een vervangende tegenstander voor die dag te vinden.

Oud-Trapper...

Kyle DeCoste bezet de tweede buitenlanderplek bij Essen Moskitos. Twee jaar geleden scoorde de nu 27-jarige aanvaller 36 keer met 25 assists toen Tilburg de eerste titel in de Oberliga binnensleepte. Afgelopen jaar speelde hij voor Hannover Scorpions waar hij 23 goals en 33 assists voor zijn rekening nam in 42 wedstrijden. Bij Essen vervangt hij Caleb Cameron van wie na afloop van de oefenwedstrijd tegen Duisburg afgelopen weekeinde afscheid werd genomen. DeCoste komt bij Essen in de lijn met Andrej Bires en Nikolas Hildebrand.

Ook bij Duisburg een wijziging...

De club nam woensdagavond afscheid van verdediger Manuel Neumann. De 30-jarige uit Ludwigsburg afkomstige defense zou aan zijn vierde seizoen beginnen bij de club, maar past volgens coach en general manager Doug Irwin niet meer in het sportieve concept. 'Wij als sportieve leiding moeten een harde beslissing nemen. Maar voor een coach kan alleen het team als geheel tellen.' De club gaat voorlopig verder met zes verdedigers en kijkt op de markt of er nog versterkingen mogelijk zijn.

De Arena-saga in Calgary...

krijgt de komende dagen een nieuwe twist. Burgemeester Naheed Nenshi meldt dat hij de beide voorstellen voor een nieuwe hal voor de Flames publiekelijk gaat delen. Hij doet dit nadat de Flames de onderhandelingen over een nieuwe hal stillegden. 'De stad heeft een eerlijke deal op tafel liggen die door de meeste mensen in Calgary als redelijk zal worden gezien en er is een ander aanbod dat de meeste mensen in Calgary als onredelijk zien', zegt hij tegen de Calgary Herald.

Vernon Fiddler hangt na...

bijna negenhonderd wedstrijden zijn schaatsen aan de wilgen. In de Players Tribune kijkt hij zelf terug op zijn loopbaan en hoe hij als niet gedrafte speler toch tot een geweldige loopbaan kwam. Een interessant verhaal om te lezen >>>

De Colorado Avalanche..

gaan het nummer 23 van Milan Hejduk eren, zo kondigt de club aan in een mooi gemaakt filmpje. Hejduk speelde veertien seizoenen in Colorado, scoorde 375 doelpunten en 805 punten in 1020 wedstrijden.

Tenslotte hebben de...

Vegas Golden Knights nog een boodschap voor iedereen die dacht dat NHL-ijshockey in Las Vegas nooit ging gebeuren...

En dit historische document...

hoort natuurlijk thuis in de Hall of Fame..