Tilburg Trappers in actie tegen Krefeld.
Tilburg Trappers in actie tegen Krefeld. — © Arie Leeuwesteijn

24 augustus 202007:15

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Naamsponsors, toernooien en een dikke zege

In de Morning Skate vanmorgen belangrijk sponsornieuws uit Geleen en Den Haag, het verschil tussen Sittard en Geleen, meer over Trappers in covid-tijd, de eerste oefenwedstrijd van een Oberliga Nord-ploeg, de start van de activiteiten van IJshockey Nederland, de status van internationale toernooien en een round-up van het weekend in de NHL-play-offs.

Geleen heeft een nieuwe...

hoofd- en naamsponsor. Het gaat daarbij om de snackbarformule Snackpoint, die zijn oorsprong heeft in Geleen. Dit bedrijf volgt Microz op als sponsor bij de club, waardoor de club onder de naam Snackpoint Eaters verder gaat.

Lees hier meer over de nieuwe sponsor >>>

Ook vanuit Den Haag goed...

nieuws vanaf het sponsorfront. Hoofd- en naamsponsor Cairox heeft de overeenkomst die vanaf de zomer van 2018 loopt met een jaar verlengd.

Lees hier meer over de contractverlenging >>>

Schrijver Leon Verdonschot...

blikte afgelopen weekeinde in dagblad Trouw uitgebreid terug op zijn jeugd in Geleen. 'De eerste 22 jaar van mijn leven woonde ik met mijn moeder in een flatje aan de Markt in Geleen, op de derde verdieping, tweede balkon van rechts. We waren een heel klein, maar hecht gezin. Met Kerst trokken mijn moeder en ik lootjes. Als je jezelf had, moest het opnieuw.'

In het verhaal gaat het ook..

over de fusie tussen Sittard en Geleen in 2001. De gemeente liet toen een journalist uit Twente door de stad lopen om zijn indrukken op te schrijven. Daarin kenschetst hij het verschil tussen de twee plaatsen in duidelijke termen. '‚ÄėGeleen komt over als een no-nonsense-oord. En Sittard hangt de bon vivant uit. Opgerolde mouwen tegenover zit-mijn-dasje-goed. Werkbroek tegenover pantalon. IJshockey versus schaken.‚Äô

Trappers-directeur Ruud van Baast...

geeft in Brabants Dagblad nog wat meer details over hoe het zodadelijk gaat als het seizoen weer begonnen is. 'Sowieso krijgen toeschouwers straks zo'n korte gezondheidscheck zoals je
die nu bij restaurants hebt. Wij zijn aan het kijken wat we moeten en
wat we kunnen als het om corona gaat. Het gaat natuurlijk ook niet
gebeuren dat de hele businessroom volloopt na elke periode. De mensen zullen veel meer op hun plaats moeten blijven zitten. Voor drankjes en snacks zal gebruik moeten worden gemaak van de runners op de tribunes.'

In Duitsland is het ijshockeyseizoen...

heel voorzichtig begonnen. Krefelder EV, tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, oefende afgelopen weekeinde tegen Dinslaken Lobra'suit de Regionalliga West en de hoger spelende club won het duel zonder toeschouwers met 9-4.

Ook IJshockey Nederland heeft...

de activiteiten weer hervat. Op zaterdag was er een evenement voor U12-spelers en op zondag de eerste training van de nationale ploeg U20.

Dat covid-19 een enorme...

invloed gaat hebben op het ijshockey de komende maanden is glashelder. Dat betreft ook alle internationale toernooien die op het programma staat, nadat vorig jaar 19 toernooien werden afgelast. Een speciale Expert Group moet de situatie rond alle toernooien in de gaten gaan houden. Deze hield zijn eerste bijeenkomst. 'Op dit moment moet ik overtuigd worden dat we kunnen spelen, niet dat we niet kunnen spelen. Dat laatste is niet onze basishouding. Onze prioriteit is de veiligheid van iedereen die naar het IIHF-toernooi komt', zei voorzitter Rene Fasel van de IIHF.

Een startdatum voor de Champions

Hockey League, het belangrijkste internationale clubtoernooi, is er nog niet. Het bestuur van de competitie kwam bij elkaar nam daar nog geen beslissing over. Vooral de diverse regelgeving in de verschillende landen is een belangrijke factor, terwijl ook de startmomenten van competities sterk van elkaar verschillen. Over twee weken wordt de situatie opnieuw bekeken.

Mike Milbury maakt...

geen deel meer uit van de coverage van NBC rond de NHL-play-offs. Aanleiding voor zijn besluit om zich terug te trekken is de ophef over een opmerking tijdens een uitzending waarin hij stelde dat de aanwezigheid van vrouwen in de bubbles de spelers kan afleiden. Dit leidde al direct tot een storm van kritiek en de onderstaande mededeling van Milbury zelf.

De Washington Capitals...

hebben na twee seizoenen afscheid genomen van coach Todd Reirden. Dit gebeurt kort na de uitschakeling door de New York Islanders. Reirden was eerder vier seizoenen assistent-coach bij de club en volgde Barry Trotz op als coach na het winnen van de Stanley Cup in 2018, toen de succescoach geen overeenstemming kon bereiken over een nieuw contract. Het was het tweede jaar op rij dat de Capitals in de eerste ronde van de play-offs bleven steken.

Die play-offs gaan intussen..

gewoon door met de halve finales in de twee conferences. De eerste drie wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Dit zijn de series:

Philadelphia Flyers - New York Islanders
Tampa Bay Lighting - Boston Bruins

Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks
Colorade Avalance - Dallas Stars

Stars - Avalance 5-3 (serie 1-0)

Alexander Radulov had zaterdagnacht twee goals en een assist in de 5-3 zege van de Dallas Stars tegen de Colorado Avalanche. Nathan MacKinnon nam twee van de Colorado-goals voor zijn rekening.

Bruins - Lightning 3-2 (serie 1-0)

Charlie Coyle, David Pastrnak en Brad Marchand scoorden namens de Boston Bruins in hun 3-2 zege in de openingswedstrijd van de serie tegen de Tampa Bay Lightning. Jaroslav Halak maakte 35 reddingen in de zege. Tampa kwam via twee goals van Victor Hedman in de slotperiode nog terug tot op één goal maar kon in de slotfase geen gelijkmaker meer afdwingen.

Canucks - Golden Knights 0-5 (serie 0-1)

Vegas Golden Knights begon bijzonder overtuigend aan de serie tegen Vancouver met een 5-0 overwinning. Robin Lehner had de shutout en vijf verschillende spelers kwamen voor de formatie uit de gokstad tot scoren.

Vandaag staan er twee...

wedstrijden op het programma. Om 01.00 uur openen de Islanders en de Flyers hun serie, terwijl om 03.45 uur de Dallas Stars en de Colorado Avalanche de tweede wedstrijd in hun best-of-seven spelen.