Morning Skate Crosby Karlsson 2017

18 mei 201709:30

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Kwartfinales, loting en spotten met Crosby

De dag zonder WK-ijshockey is gelukkig voorbij. Vandaag de kwartfinales. Gelukkig was er vannacht wel de derde wedstrijd tussen Pittsburgh en Ottawa. Verder aandacht voor de CHL, Nijmegen en Geleen.

Nijmegen heeft het contract..

met verdediger Willem Gloudemans met een jaar verlengd, ondanks het feit dat de 23-jarige speler voorlopig nog niet in actie kan komen. Hij miste het volledige afgelopen seizoen vanwege een ernstige kruisbandblessure. Nijmegen is afgelopen week begonnen met off-ice trainingen in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanaf half augustus tot half september wordt twee keer per week in Dordrecht op het ijs getraind.

De ontknoping van de wedstrijd...

tussen Duitsland en Letland trok voor de Duitse sportzender Sport1 gemiddeld 1,4 miljoen kijkers, met een uitschieter naar 2,44 miljoen bij de penaltyshots. Dit is een nieuw record voor WK-uitzendingen op de zender. Toch heeft ook het Duitse ijshockey het niet altijd makkelijk in de reguliere media. Het grootste sporttijdschrift van het land, Sport Bild, ruimde afgelopen week maar Ă©Ă©n pagina in voor ijshockey, met vooral aandacht voor de vraag wat Leon Draisaitl gaat verdienen bij de Edmonton Oilers.

Vorige week al aangekondigd...

maar nog niet genoemd in deze rubriek. Geleen Eaters, houder van de Ron Bertelingschaal, heeft in de persoon van Wouter Smeets een nieuwe voorzitter. De strafrechtadvocaat ondersteunde het bestuur al langer.

De Ottawa Senators..

maakten in het derde duel tegen de Pittsburgh Penguins gehakt van de tegenstander. In de eerste periode liep de ploeg uit de Canadese hoofdstad al uit naar een 4-0 voorsprong, eindstand 5-1.

Opvallend moment was...

het spotten door Erik Karlsson in de richting van Sidney Crosby.

Gisteren geen wedstrijden...

Op het WK, maar vandaag barsten de kwartfinales los en er zitten een paar mooie matchups tussen. Om kwart over vier de wedstrijden tussen de Verenigde Staten en Finland en Rusland tegen Tsjechië. Om kwart over acht 's avonds ontmoeten Canada en Duitsland elkaar en staat de ontmoeting tussen Zwitserland en Zweden op het programma. Alle wedstrijden zijn weer live te zien op YouTube >>>

Voor wie nog wil...

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zowel de kwartfinales als de wedstrijden komend weekeinde. Op zaterdag zijn de halve finales, op zondag de finale en de strijd om het brons. Klik hier voor meer informatie >>>

Intussen is ook de loting geweest...

van de Champions Hockey League, het voornaamste clubtoernooi in het Europese ijshockey. Er zijn acht groepen van vier teams. De eerste speelronde staat voor 24 augustus op het programma. De eerste ronde duurt tot 11 oktober.

Group A: Tappara Tampere (FIN), Red Bull Salzburg (AUT), Grizzlys Wolfsburg (GER), HC '05 Banska Bystrica (SVK).

Group B: Kometa Brno (CZE), KalPa Kuopio (FIN), Malmo Redhawks (SWE), Stavanger Oilers (NOR).

Group C: Vienna Capitals (AUT), EV Zug (SUI), JYP Jyvaskyla (FIN), Neman Grodno (BLR).

Group D: HV71 Jonkoping (SWE), Adler Mannheim (GER), Ocelari Trinec (CZE), Esbjerg Energy (DEN).

Group E: Vaxjo Lakers (SWE), Bili Tygri Liberec (CZE), HC Davos (SUI), Cardiff Devils (GBR).

Group F: SC Bern (SUI), TPS Turku (FIN), Mountfield Hradec Kralove (CZE), Nottingham Panthers (GBR).

Group G: Red Bull Munich (GER), Brynas Gavle (SWE), IFK Helsinki (FIN), Cracovia Krakow (POL).

Group H: Frolunda Gothenburg (SWE), ZSC Lions Zurich (SUI), KAC Klagenfurt (AUT), Gap Rapaces (FRA).

Fotocredit

Foto: Twitter