Morning skate kiss

1 november 201708:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oberliga, minuut stilte en Halloween

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de speeldag in de Oberliga, inclusief de volgende overwinning van Trappers. Daarnaast komen onder meer een indrukwekkende minuut stilte in New York, enge NHL-logo's en topijshockeyers in hun Halloween-kostuum aan de orde.

Tilburg Trappers heeft...

de zegereeks in de Oberliga dinsdagavond een verder vervolg gegeven. De uitwedstrijd in Rostock werd met 1-3 gewonnen dankzij twee goals van Brock Montgomery en een treffer van Reno de Hondt. Tomas Kurka scoorde shorthanded de enige goal van Rostock. Op de ranglijst houdt Tilburg een voorsprong van twee punten op Leipzig. De marge met de nummer drie, Hannover Indians, is vijf punten.

De elfde speeldag in de Oberliga

zag Duisburg opnieuw verliezen. Voor zo'n tweeduizend toeschouwers ging de derby tegen Herner EV met 4-1 verloren. Herne kwam via Brad Snetsinger vroeg op voorsprong en breidde deze voorsprong aan weerzijden van de eerste pauze uit via goals van Aaron McLeod en Marcus Marsall. Marsall scoorde later in het lege net de vierde goal. Tussendoor had Raphael Joly een assist op de enige goal van Duisburg. De FĂĽchse staan nu zesde op de ranglijst, Herne zevende met respectievelijk twintig en negentien punten, negen en tien minder dan Tilburg.

Hannover Indians handhaafde zich op de derde plaats met een 3-5 overwinning in Essen. De winnende treffer viel kort voor het einde van de tweede periode en kwam van de stick van Branislav Pohanka.

Hannover Scorpions drukte Timmendorfer Strand verder in de hoek waar de klappen vallen met een 7-2 overwinning in eigen huis. Liga-topscorer Björn Bombis voegde weer een goal en een assist toe aan zijn totaal, Sean Fischer had twee goals en een assist en Chad Niddery was twee keer doeltreffend.

Hamburg Crocodiles won in eigen huis met 2-1 van Halle met het winnende doelpunt van Brad McGowan.

Marvin Tepper had direct een impact voor Preussen Berlin. De afgelopen week gecontracteerde aanvaller had twee goals en twee assists in de 2-4 overwinning op Harzer Falken.

Naaste belager van Tilburg Leipzich was met 8-3 te sterk voor Black Dragons. Hannes Albrecht had een goal en drie assists, terwijl Antti Paavilainen twee goals en een assist op zijn naam bracht.

De New York Rangers stonden...

vannacht direct stil bij de slachtoffers van de terroristische aanslag in New York van gisteren. 'We stand united in the face of those who threaten our freedom in New York, Las Vegas, and throughout the world', zo klonk het voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Vegas Golden Knights.

New York won de wedstrijd...

overigens met 4-6. De Rangers kwamen daarbij terug uit achterstand door vier keer te scoren in de slotperiode, inclusief de winnende goal van Mika Zibanejad. Maxime Lagace stond voor de lat bij de Golden Knights, die aan hun vierde en vijfde keeper toe zijn in dit seizoen.

In de andere wedstrijden van vannacht won Detroit met 5-3 van Arizona en was Winnipeg met 2-1 te sterk voor Minnesota. Arizona had net een dag eerder de eerste overwinning van het seizoen geboekt met een 4-3 zege in overtime tegen de Philadelphia Flyers.

Gisteren schreven we...

over het feit dat het contract van Vadim Shipachyov de Vegas Golden Knights mogelijk 74.000 dollar per speelminuut heeft gekost. Zo ver gaat het mogelijk echter niet komen. Volgens Eric Engels van Sportsnet moet de Russische aanvaller zijn tekenbonus van 2 miljoen terugbetalen als hij wil dat zijn contract ontbonden wordt.

Het is Halloween...

reden voor ontwerper Mark Avery-Kenny om de logo's van de NHL-teams in een ander jasje te steken. Met een paar zeer fraaie resultaten. Alle logo's staan op de Instagram-pagina van ak47 Studios.

Morning skate eng logo

Traditioneel heeft de NHL..