Toews Pucks

3 oktober 201808:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: ongeslagen, in de selectie en luiers verwisselen

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de wedstrijd van Tilburg van gisteren, de start van het nieuwe NHL seizoen, het goede nieuws dat Daniel Sprong de selectie van de Pittsburgh Penguins heeft gehaald, een verliespartij voor Mike Dalhuisen en de vraag hoe goed Washing Capitals-spelers een luier kunnen verwisselen.

Tilburg Trappers...

won dinsdagavond de verre uitwedstrijd in Berlijn. Met een nog altijd volle ziekenboeg werd Preussen Berlin met 3-7 geklopt. Max Hermens had drie goals, Danny Stempher twee, Alexei Loginov een goal en twee assists en Ivy van den Heuvel en Mitch Bruijsten ieder drie assists. Daarmee handhaaft Trappers na vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen de ongeslagen status. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Het nieuwe NHL seizoen...

begint vandaag. Er staan vier wedstrijden op het programma. De 'derby' tussen Montreal en Toronto, de verdedigende Stanley Cup-winnende Washington Capitals tegen uitdager Boston Bruins en de West-Canadese confrontatie tussen Calgary en Vancouver. Tenslotte is er nog het duel tussen Anaheim en San Jose. Lees hier een paar mogelijkheden om de NHL in Nederland te kijken >>>

De Pittsburgh Penguins...

hebben hun definitieve roster bekendgemaakt voor de start van het seizoen. De in Amsterdam geboren Daniel Sprong heeft het team gehaald en geeft zijn loopbaan daarmee een nieuwe impuls. Sprong komt in een selectie terecht met klinkende namen als Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Phil Kessel en Kris Letang. De Tribune-Review heeft meer over de selectie van de Penguins en de status van Sprong >>>

Voor de NHL begint...

is er vanmiddag eerst nog het duel tussen de Edmonton Oilers en de Kölner Haie in Keulen, een enorm evenement in Duitsland vanwege de aanwezigheid van Leon Draisaitl in de ploeg van de Oilers. De wedstrijd is live te zien op een zender die de meeste Duitse huishoudens gratis kunnen ontvangen, net als Nederlandse schotelbezitters, Sport1. Voor de Oilers is het een kans om op een ontspannen manier aan het nieuwe seizoen te beginnen, zo deden ze een tour van de befaamde kathedraal in Keulen, een boottochtje op de Rijn en een stadswandeling naast de nodige trainingen. De Oilers reizen na de wedstrijd door naar Gothenburg in Zweden waar het officiële seizoen begint met een wedstrijd tegen de New Jersey Devils.

De NHL is ook...

weer een stap dichterbij uitbreiding naar Seattle. Het zogenoemde executive committee van de NHL heeft een positief advies uitgegeven over de toevoeging van deze 32e ploeg in de NHL. In december moet de Board of Governors, de eigenaren van de teams in de NHL, stemmen over de definitieve toelating van Seattle. Deze zou dan in het seiozen 2020-21 kunnen beginnen met spelen. Eigenaren van de ploeg zijn onder meer de bekende filmproducent Jerry Bruckheimer en de miljardair David Bonderman. Voormalig hoofdcoach Dave Tippett van de Arizona Coyotes is een adviseur.

Mike Dalhuisen...

en Bad Nauheim hebben dinsdag opnieuw verloren. Kaufbeuren was met 3-5 te sterk voor de ploeg van de Nederlandse international. Dalhuisen was +1 maar had geen goals of assists. De club staat nu op de elfde plaats van de veertien teams in de DEL2 met zes punten uit zeven wedstrijden.

De FĂĽchse...

uit Duisburg zijn slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. Gisteren was er opnieuw een nederlaag voor de ploeg. De club heeft wel een nieuwe directeur. Het gaat daarbij om Björn Barta, die vorig jaar nog captain was van de ploeg. Hij gaat samen met technisch directeur Lance Nethery de lijnen uitzetten binnen de club. Barta is 38 jaar oud en stapte in 2016 van Ingolstadt in de DEL over naar de Füchse.

De Washington Capitals...

kunnen misschien goed ijshockeyen, maar kunnen ze ook een luier verwisselen?