Garrett rank

6 juni 201808:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Overstappen, Oberliga's en een golfende ref

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de selecties van Amsterdam en Eindhoven, de samenstelling van de Oberliga's voor komend seizoen, een peperdure hockey card, een golfende referee en nog veel meer.

Verdediger Jerry Kinneging...

stapt over van Den Bosch naar Amsterdam. Kinneginghad vorig jaar in negentien wedstrijden in de Beneliga drie goals en twee assists met zestien strafminuten. Op Facebook omschrijft Amsterdam hem als een 'aanvallend ingestelde defense-speler, die met zijn kracht en snelheid voor extra energie en aanvallend vermogen kan zorgen'. De 22-jarige speler is oorspronkelijk afkomstig uit Utrecht en speelde vijf seizoenen in Den Bosch. Hij speelde één WK met de U18 van Nederland.

Ook spelersnieuws uit...

Eindhoven. Het trio Jorn van Gestel, Rodney van Horrik en Jeroen Raats maakt komend seizoen weer deel uit van de selectie van Larry Suarez. Het drietal kwam vorig jaar al deels uit voor Kemphanen. De 20-jarige Van Gestel speelde vorig jaar 21 wedstrijden in de Beneliga waarin hij één goal voor zijn rekening nam. De 23-jarige Van Horrik kwam in de Beneliga zestien keer uit voor de Eindhovense hoofdmacht en bleef daarin puntloos, terwijl de 18-jarige Raats in elf wedstrijden een assist noteerde. De club meldt tevens dat Damian Kluijtmans en Koen Bakker een stapje terugdoen bij de club. Zij gaan in de Eerste Divisie spelen.

De Oberliga Nord...

bestaat volgend seizoen waarschijnlijk uit dertien teams. De competitie die sinds enkele jaren gedomineerd word door Tilburg Trappers heeft van dertien teams een licentie-aanvraag ontvangen, een minder dan vorig jaar. Timmendorfer Strand, recent getroffen door een schandaal rond het gebruik van sponsorgeld, maakt de overstap naar de regionalliga. Er komt geen promovendus bij in Nord. In Süd zijn er dertien aanvragen voor twaalf plaatsen. Dat heeft van doen met het feit dat SC Riessersee en Bayreuth Tigers twee clubs zich voor zowel Süd als de DEL 2 hebben aangemeld.

Voor Tilburg Trappers...

verandert er voorlopig nog niets, hoewel er gesprekken worden gevoerd over de toekomst. Bij een aantal clubs in de Oberliga Nord bestaat ergernis over het feit dat Tilburg zelf niet kan promoveren, maar wel de promotiekansen van andere teams tijdens de play-offs kan verpesten. Trappers zelf maakt geen geheim van de ambitie om in de DEL 2 te willen spelen. Die deur blijft echter vooralsnog gesloten. Trappers blijft volgens competitieleider Oliver Seeliger in Eishockey News onder ongewijzigde voorwaarden deelnemen aan de competitie. Dat betekent dat Trappers zich ook komend seizoen kan plaatsen voor de play-offs en dus op kan voor de vierde titel op rij.

De hoofdsponsor van...

Erfurt, TecArt, blijft als naamsponsor voor nog een jaar verbonden aan de club. Daarover is overeenstemming bereikt. De club verlengde tevens de contracten van doelman Martin Otte en aanvaller Enrico Manske.

De New York Islanders..

hebben general manager Garth Snow en hoofdcoach Doug Weight op straat gezet. De club huurde twee weken geleden al Lou Lamoriello in als president of hockey operations. De 75-jarige Lamoriello was de afgelopen jaren general manager bij de Toronto Maple Leafs en gaat deze functie nu ook bij de Islanders uitvoeren. Garth Snow was twaalf jaar lang GM bij de Islanders. In die tijd haalde de club vier keer de play-offs.

NHL-scheidsrechter Garrett Rank..

heeft zich gekwalificeerd voor de US Open in golf. Hij eindigde op een gedeelde eerste plaats in een kwalificatietoernooi voor één van de vier belangrijkste golftoernooien op de kalender. Rank is sinds 2014 full time scheidsrechter, maar is daarnaast altijd actief gebleven als golfer. 'Ik stond op het ijs met de beste spelers ter wereld en volgende week op de golfbaan met de beste golfers in de wereld. Ik heb best wel een cool leven', zo wordt Rank geciteerd in de media.

Het kan nog steeds...

lucratief zijn om de bekende kaarten met een foto van een speler op de voorkant en zijn statistieken op de achterkant te verzamelen. Een kaartje van Connor McDavid uit zijn eerste seizoen werd recent op een online veiling voor bijna 56.000 dollar verkocht. Het zou maar één van de twee kaartjes uit dat jaar zijn die nog in absoluut perfecte staat is, wat in de verzamelaarswereld bekend staat als een Gem Mint-10-staat. De duurste hockey card allertijden blijft er een van Wayne Gretzky die enkele jaren geleden voor 465.000 dollar van eigenaar wisselde.

De finale in de...

American Hockey League tussen Toronto en Texas staat na drie wedstrijden op 2-1 in het voordeel van de talentenploeg uit Canada. Chris Mueller en Calle Rosen scoorden goals in de tweede periode om een achterstand eerder in die periode via een treffer van Sheldon Dries ongedaan te maken. Opmerkelijk is dat in het hele duel slechts één straf werd uitgedeeld. Het volgende duel staat voor donderdagnacht op het programma.

De Washington Capitals...

zijn nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. De vierde wedstrijd werd gisteren met 6-2 gewonnen door de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad, die nu met 3-1 voorstaat in de serie tegen de Vegas Golden Knights. Evgeni Kuznetzov had vier assists, terwijl Nicklas Backstrom betrokken was bij drie goals. Braden Holtby maakte 28 reddingen.

Delen