Devils Eaters winnende goal

11 maart 201908:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Play-offs, Islanders en gebroken streak

Drie van de vier halve finalisten in de play-offs van de Beneliga zijn bekend. In deze Morning Skate kijken we terug op het weekeinde vol ijshockey. Daarnaast aandacht voor de tegenstander van Tilburg in de play-offs en de ontwikkelingen in de Oberliga Nord. Verder kijken we naar het seizoen van Jamie Schaafsma, zien we dat de streak van de Boston Bruins voorbij is en betreuren we het overlijden van een legende van de New York Rangers.

Drie van de vier...

halve finalisten van de play-offs in de Beneliga zijn bekend. Herentals klopte zondagavond laat Leuven met 0-2 om zich te plaatsen. De goals werden gescoord door Preston Shupe en Jacques de Ceuster en de shutout was voor Kevin van Looveren.

Foto: Lex Eckhardt

Herentals moet nu...

wachten op dinsdagavond om te zien wie de tegenstander wordt in de halve finales. Geleen won zondagavond op spectaculaire wijze van Nijmegen door in de laatste drie minuten een achterstand van twee goals weg te werken en de wedstrijd nog binnen de reguliere speeltijd naar zich toe te trekken. Lees hier een wedstrijdverslag >>>

Voor regerend kampioen...

Den Haag is het doel van het seizoen gevallen. Luik won de uitwedstrijd in Den Haag zondagavond en schakelt daarmee de regerende kampioen uit. Voor de Haagse formatie betekent dit een seizoen zonder prijzen, voor Luik betekent het een halve finaleserie tegen Heerenveen. Lees er hier meer over >>>

1932 1479

Coach Alexander Jacobs...

van Nijmegen houdt in dagblad De Gelderlander de moed erin voor het beslissende duel in Glanerbrook. 'We treffen daar een heksenketel, maar wij zijn in dat soort partijen wel op ons sterkst. Daarom verwacht ik dat we nu niet onze laatste thuiswedstrijd hebben gespeeld, we komen terug in het Triavium voor de halve finale', zo wordt hij geciteerd in de regionale krant.

Foto: Paul Nicolaassen

Zoetermeer Panters 2019 Team huddle

Zoetermeer Panters...

werd zaterdagavond uitgeschakeld door Heerenveen. Captain Joy Turpijn werd na afloop van het duel uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij Panters. In eigen huis herstelde Panters zich van de dikke nederlaag van vrijdagavond. 'Die grote score was een flinke mentale klap', vertelt Turpijn aan AD. 'In de bus naar huis heb je het er met elkaar een half uur over en dan gaat de focus op de volgende wedstrijd. Dat doe je voor de fans, je familie en je eer.'

Foto: Robert Bos

Vrijdagavond werd al duidelijk..

dat Lindau Islanders de tegenstander wordt van Tilburg in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga. De ploeg sloot zondagavond de zogenoemde Meisterrunde in de Oberliga SĂĽd af met een 2-4 overwinning op Blue Devils Weiden. Simon Klingler en Jan Hammerbauer hadden ieder een goal en een assist. EC Peiting plaatste zich als eerste in de Oberliga SĂĽd, gevolgd door Regensburg en Landshut, drie teams met honderd punten of meer. Lindau eindigde op de achtste plaats in de competitie met tien deelnemers.

In de Oberliga Nord...

werden afgelopen weekeinde de pre play-offs gespeeld. Beide series gaan naar een derde duel. Rostock won vrijdag thuis met 6-2 van TecArt BlackDragons uit Erfurt, maar verloor de uitwedstrijd met 5-4. Dinsdag volgt het derde duel in Rostock. Leipzig klopte Duisburg thuis met 2-1, maar verloor de uitwedstrijd bij de FĂĽchse met 5-1. Ook in deze serie komende dinsdag een derde duel.

Trappers Essen feb19 06

De kwartfinales in de Oberliga...

worden gespeeld in best-of-five. Zo ziet het speelschema tussen Tilburg en Lindau eruit.

15 maart 20.00 uur: Tilburg - Lindau
17 maart 18.00 uur: Lindau - Tilburg
19 maart 20.00 uur: Tilburg - Lindau
22 maart 19.30 uur: Lindau - Tilburg*
24 maart 15.00 uur: Tilburg - Lindau*
* Indien noodzakelijk

Foto: Arie Leeuwesteijn

Daniel Sprong..

scoorde vannacht voor de tweede keer dit weekeinde. De geboren Nederlander nam een treffer voor zijn rekening in de 3-2 nederlaag van zijn Anaheim Ducks tegen de LA Kings. Hij draaide veertien shifts voor in totaal 9.20 minuten.

Jamie Schaafsma..

de oud-speler van Oranje, Amsterdam en Geleen, is met Fort Wayne Komets bezig aan een goed seizoen. De Nederlandse-Canadees heeft in 54 wedstrijden dertien goals en dertien assists met 68 strafminuten. Fort Wayne staat op de derde plaats in de Central Division van de Western Conference in de ECHL. Afgelopen weekeinde won Komets beide wedstrijden, tegen Kalamazoo Wings met 3-2 en tegen Toledo Walleye met 1-4. Hieronder het winnende doelpunt in die laatste wedstrijd.

De point streak...

van de Boston Bruins is voorbij. Negentien wedstrijden op rij pakte Boston tenminste Ă©Ă©n punt per ontmoeting, maar vannacht werd met 4-2 verloren van de Pittsburgh Penguins. De halve Nederlander Matt Murray maakte 39 saves en Jared McCann scoorde twee keer namens Pittsburgh. Het was het eerste verlies in reguliere speeltijd sinds 19 januari. Boston heeft niet meer gewonnen in Pittsburgh sinds december 2015.

Harry Howelll...

is op 86-jarige leeftijd overleden. Howell is een voormalige verdediger van de New York Rangers die meer wedstrijden speelde voor die ploeg dan wie dan ook in de geschiedenis van de Rangers. In zestien seizoenen op de blauwe lijn bij de Rangers miste hij slechts zeventien wedstrijden. Sinds 2009 hangt zijn shirt aan het dak van Madison Square Garden. Hij speelde ook nog anderhalf jaar voor de Oakland Seals en 3,5 jaar bij de LA Kings en nog drie jaar in de World Hockey Association voordat hij in 1976 met pensioen ging. Hij debuteerde in 1952-53 in de NHL.

Tampa Bay Lightning..

plaatste zich afgelopen weekeinde als eerste ploeg voor de play-offs in de NHL.