Moning skate stanley cup ing

31 mei 201808:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Shirtsponsor, 44-jaar en een gestolen ring

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor het shirt van Tilburg Trappers, versterking van de staf bij Den Haag, transfers uit de Oberliga, een primeur voor de Washington Capitals en een gestolen Stanley Cup-ring.

Tricorp Workwear...

blijft aan Tilburg Trappers verbonden als businesspartner en kledingsponsor. De fabrikant van bedrijfskleding stopt wel als shirtsponsor van de regerende kampioen in de Oberliga. Dit betekent dat er naast Vanesch Verf en Versteijnen Logistics ruimte is voor een nieuwe partij op de jersey. 'We zijn trots dat Tricorp wel nauw aan onze club verbonden blijft. Eigenaar Gertjan (van Eck) heeft ons met Tricorp en eerder met DESTIL al 18 jaar op allerlei gebieden ondersteund. Wat hij voor het ijshockey in het algemeen en Tilburg Trappers in het bijzonder betekend heeft, is uniek. Dergelijke mensen kom je maar hoogstzelden tegen. En alles vanuit passie en liefde voor de sport en de club. Het gaat niet alleen om geld, maar veel meer om betrokkenheid', zo schrijft de club op de eigen website. Tricorp was ook als sponsor belangrijk tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Tilburg.

Den Haag heeft...

oud-speler Jimmy Raats toegevoegd aan de teamleiding van de ploeg in de Beneliga. Raats speelde veertien seizoenen in het shirt van Den Haag en nam in 2012 afscheid. Hij gaat samen met de eveneens oud-speler Bas Britstra ervoor zorgen dat alles rond de ploeg goed geregeld is.

Jeffrey van Iersel...

is de nieuwe coach bij Herentals. De voormalige speler van Tilburg en Geleen heeft daarmee een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij Nijmegen na afloop van het afgelopen seizoen. De club deed een video-interview met hem.

De Hannover Scorpions..

hebben een opvolger voor hun topgoalie Björn Linda gevonden. Christoph Mathis keert terug vanuit Duisburg. Mathis speelde eerder al een seizoen in Hannover en speelde voor Freiburg bijna honderd wedstrijden in de DEL 2. Linda komt komend seizoen uit voor Deggendorf in de DEL 2. Benedikt Böhringer speelt nog een jaar voor Selber Wölfe. De 22-jarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding had twee assists in 56 wedstrijden voor de club. De topscorer van de Oberliga Süd, de Litouwer Arnoldas Bosas, maakt de overstap van Regensburg naar de Bayreuth Tigers. Die laatste club is nog in de race voor een plek in de DEL 2. De 21-jarige Joe Timm maakt de overstap van Preussen Berlin naar FASS Berlin, dat tegenwoordig een trapje lager speelt dan Oberliga.

Duisburg-verdediger

Mike Schmitz heeft een nieuw contract ondertekend bij Krefeld Pinguine, de club waar hij eerder al twee seizoenen onder contract stond. Hij speelde in die tijd twintig wedstrijden in de DEL, maar werd meestal uitgeleend aan Duisburg. Afgelopen jaar had hij in 44 wedstrijden acht doelpunten en 24 assists en krijgt nu in de voorbereiding de kans om zich te bewijzen bij de Pinguine.

De Washington Capitals...

hebben voor het eerst in hun 44-jarige bestaan een wedstrijd gewonnen in de Stanley Cup-finale. De club stond in de jaren negentig al een keer in de finale maar werd toen door de Red Wings 'gesweept'. Na de nederlaag van maandag in Las Vegas volgde echter een 3-2 overwinning en daarmee een mijlpaal in de geschiedenis van de club. Lars Eller had een goal en twee assists, terwijl ook Alex Ovechkin en Brooks Orpik tot scoren kwamen. Braden Holtby maakte 37 saves, waaronder een cruciale met zijn stick in de slotfase van de ontmoeting. James Neal en Shea Theodore scoorden voor de Golden Knights. Zaterdag volgt het derde duel in de best-of-seven.

Voormalig Edmonton Oilers...

aanvaller Normand Lacombe is zijn Stanley Cup-ring kwijt. De rechter vleugelaanvaller won deze in het seizoen 1987-88 en deed de ring afgelopen weekeinde af vanwege een partij golf. Hij liet de ring daarna per ongeluk liggen in zijn auto van waaruit deze werd gestolen. Lacombe roept nu de hulp van het publiek in om de ring te vinden.

Nog wat kort nieuws uit de NHL..

Ilya Kovalchuck keert mogelijk terug naar de NHL. De zaakwaarnemer van Kovalchuck zegt met verschillende teams in gesrpek te zijn. De 35-jarige aanvaller speelde de afgelopen jaren voor SKA St. Petersburg. Daarvoor dertien seizoenen in de NHL bij de Atlanta Thrashers en de New Jersey Devils waarin hij 816 punten verzamelde. Voormalig hoofdcoach Todd Nelson van de Edmonton Oilers staat op het punt om als assistent-coach bij de Dallas Stars te tekenen. Nelson stond de afgelopen jaren in de bank bij Grand Rapids in de AHL. Hij was hoofdcoach van Edmonton tot het einde van het seizoen in 2014 toen Dallas Eakins werd ontslagen. De St. Louis Blues hebben oud-speler Mike Van Ryn benoemd tot assistent-coach. Van Ryn was hoofdcoach van de Tucson Roadrunners in de AHL.

Delen