Morning Skate Patrick Marleau

20 september 201708:33

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Sprong Skill, andere tijden en een fraai debuut

De Morning Skate staat vanmorgen in het teken van Daniel Sprong, Andere Tijden Sport, een fraai debuut voor Patrick Marleau en slecht nieuws voor Brian Boyle.

Daniel Sprong..

speelde, zoals gisteren al vermeld in de Morning Skate, vannacht mee in de eerste officiële pre-season-game van de Penguins. Hij stond in een lijn met Greg McKegg en Carl Hagelin. Na afloop was Sprong te spreken over zijn wedstrijd. 'I think I'm getting better every day, and playing with a guy like Hagelin who's experienced and really fast has really helped me along through each day. I was excited to play with him and McKegg and I thought we created a lot of chances and did a lot of good things', vertelt hij op de website van de Penguins.

Ook op de media maakte hij indruk...

De schrijver van het artikel...

had ook vooral goede woorden over de geboren Nederlander. 'I've been talking a lot about Sprong's shot ever since the Prospects Challenge - I mean, the kid had 20 attempts in one game that weekend! But for as much as he continued to put the puck on net, he also didn't hesitate to pass when there was an opening. Sprong has been seeing the ice so well and made a number of beautiful feeds to teammates, especially on the power play. Overall, he's been real impressive so far this training camp.'

De Penguins oefenen vannacht tegen de Detroit Red Wings, maar Sprong staat niet in de opstelling voor die wedstrijd.

Behalve de documentaire...

die Leo Oldenburger en enkele andere mensen aan het maken zijn over de Rotterdam Panda's, is er ook een documentaire in de maak over het Nederlandse ijshockey in de periode 1978-80, die moet worden uitgezonden in de serie Andere Tijden Sport. 'Kees Jongkind en ik zijn voor Andere Tijden Sport bezig met het NL ijshockeyteam 1978-1980. Met grote namen als Corky de Graauw, Jack de Heer, Larry van Wieren, Ron Berteling en George Peternousek. Dit moet leiden tot een uitzending in jan/feb 2018, in aanloop naar de Winterspelen in Zuid-Korea', schrijft redactielid Edwin Schoon.

'We hebben al het nodige beeld van het WK voor B-landen in Roemenië in maart 1979, en de Spelen. En de nodige contacten. Zoals met Ron Berteling, John Maes en Jan Groen. Maar waar nog erg weinig van is, is bewegend beeld van de drie oefentrips van de Red Army naar NL, met name die in de winter 1978-1979. Ze speelden toen op de Uithof, in Tilburg, Roozendaal, Groningen en Amsterdam, tegen verschillende teams. Waaronder vier keer tegen het NL team. Tussen 27 dec 1978 en 10 jan 1979. We zoeken (liefst) particulier bewegend beeld van deze oefenwedstrijden tussen de beroemde Sovjets en het NL team olv Hans Westberg. Foto's zijn ook interessant! En mooie anekdotes uiteraard. Maar vooral bewegend beeld!

En mocht er privé-beeld zijn van Lake Placid of het WK voor B-landen in Galati in maart 1979 is dat natuurlijk ook interessant!'

Kun je bijdragen? [email protected]

De Vancouver Canucks...

hebben de 21-jarige Chinese doelman Zehao Sun een contract gegeven voor een amateur try out. De ploeg speelt deze week twee oefenwedstrijden in Beijing. Coach Travis Green verwacht niet dat Sun in actie gaat komen, maar de jonge goalie krijgt wel de kans om mee te trainen en met goalie-coach Dan Cloutier te werken. China is Ă©Ă©n van de tegenstanders van Oranje op het WK in Tilburg in april.

Tragisch nieuws is er...

van aanvaller Brian Boyle van de New Jersey Devils. Hij is gediagnostiseerd met een vorm van leukemia, zo meldt het team in een verklaring. Het is een vorm die door middel van medicatie bestreden kan worden. Boyle speelde vorig seizoen voor Tampa Bay en Toronto.

Patrick Marleau is de belangrijkste..

nieuwe aanwinst van de Toronto Maple Leafs. In zijn eerste wedstrijd maakte hij direct indruk met dit fraaie doelpunt.

Foto: Twitter