Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Teddy Bears, Russen en een spearing

Morning Skate: Teddy Bears, Russen en een spearing

In deze aflevering van de Morning Skate aandacht voor twee keer een Teddy Bear toss in Nederland. Verder onder meer Daniel Sprong, Jamie Schaafsma, Oranje U20, Sean Simpson, Frank Petrozza en Matthew Tkachuk. 

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

In het weekeinde van...

zestien en zeventien december organiseren twee clubs in de Beneliga een Teddy Bear Toss. Op zaterdag de zestiende gebeurt dit bij de wedstrijd tussen Zoetermeer Panters en Nijmegen Devils. De knuffels worden door de spelers later uitgedeeld bij zorginstellingen. Daarnaast is er een inzameling en kunnen er beren worden gekocht op de ijsbaan. De opbrengst hiervan gaat voor de helft naar het Sophia Kinderziekenhuis en voor de andere helft naar de Nederlandse Meningitis Stichting. Het is al mogelijk online te doneren. Meer details over de actie van Panters staan hier >>>

Een dag later vliegen de beren....

in Geleen op het ijs. Dit gebeurt op zondag 17 december bij de wedstrijd tussen Eaters en Tilburg. Geleen komt daarbij in actie voor speelgoedbank de Grabbelton, de kinderafdelingen van ziekenhuizen in Zuid-Limburg en het goede doel Kika. Het is al mogelijk om beren te kopen via de website van Eaters. Lees hier meer over de actie van Geleen >>>

Het Nederlands team...

onder twintig jaar heeft ook de tweede oefenwedstrijd tegen Japan in voorbereiding op het WK dat komende zondag begint verloren. In Tilburg werd het gisteren 0-8 in het voordeel van de ploeg uit Azië. Het duurt niet lang voordat de twee ploegen elkaar opnieuw treffen. Nederland speelt zondag de openingswedstrijd van het WK in Dumfries tegen Japan.

Daniel Sprong en de..

Wilkes-Barre/Scranton Penguins hebben vannacht een dikke 5-0 nederlaag geleden bij de Lehigh Valley Phantoms. Doelman Dustin Toharski van de Phantoms maakte 39 saves voor zijn shutout. Sprong had drie schoten op doel voor zijn ploeg. Vrijdag komen de Charlotte Checkers op bezoek bij de Penguins.

Jamie Schaafsma en de...

Fort Wayne Komets hebben afgelopen weekeinde beide wedstrijden in de ECHL gewonnen. De Nederlandse international is captain van zijn ploeg die eerst in eigen huis na penaltyshots met 3-2 won van de Toledo Walleye en op zondag was er een 3-2 winst uit bij de Wheeling Nailers. Schaafsam heeft in zestien wedstrijden dit seizoen drie goals en vijf assists. De Komets staan nu derde in de central division van de ECHL met 24 punten uit 19 wedstrijden.

Met de schorsing...

van Rusland voor de komende winterspelen komt er zeker geen Russisch team in actie op de Winterspelen komend jaar. Het is wel mogelijk dat de nationale ploeg van Rusland onder neutrale vlag meedoet. Het is nog niet duidelijk of dit ook gaat gebeuren. IIHF-voorzitter Rene Fasel geeft tegenover de Canadese media aan dat het nog te vroeg is om te reageren en dat er eerst zowel intern als extern gesproken moet worden over de beslissing van het IOC. Verschillende spelers hebben inmiddels aangegeven dat ze vinden dat de Russische spelers gewoon moeten gaan.

Voormalig Trappers-speler...

Sean Simpson is samen met general manager Teal Fowler en assistent-coach Colin Müller ontslagen bij Mannheim uit de DEL. De halverwege oktober bij Straubing Tigers ontslagen Bill Stewart neemt het roer over samen met de wel aangebleven assistent-coach Jochen Hecht. De Adler staan met 43 punten op de zevende plaats in de DEL.

Frank Petrozza..

maakt als coach per direct de overstap van Herner EV naar aartsrivaal Duisburg. Petrozza had vorige week al om ontbinding van zijn contract gevraagd. Reemt Pyka wordt de assistent van Petrozza bij Duisburg, hij had sinds het ontslag eerder dit jaar van Doug Irwin de technische leiding bij de Füchse. Herne toont zich in een reactie teleurgesteld over de manier waarop Petrozza vertrekt. Elmar Schmitz is de nieuwe hoofdcoach bij Herne. Hij is nu nog de hoofdcoach van het DNL-team van Krefeld en was eerder coach bij Grefrath in de periode dat die club in de tweede bundesliga.

In de NHL is het stemmen...

voor de all star game begonnen. Na een week staan Connor McDavid, P.K. Subban, Alex Ovechkin en Steven Stamkos bovenaan in hun divisies. Lees hier meer over de stemming >>>

De Maple Leafs...

wonnen vannacht na een shootout. Dit is het winnende doelpunt tegen de Calgary Flames.

De discussie ging echter vooral...

over deze spear van Matthew Tkachuk tegen Matt Martin.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum