Trappers vs Leipzig 2017 Parker Bowles juicht

30 oktober 201708:27

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Topscorers, een hoofdsponsor en een monument

De nieuwe Morning Skate besteedt aandacht aan Parker Bowles, Nick Verschuren, de U18-vrouwen, Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Steve Mason, een monument voor de Stanley Cup en een alliantie tussen de NHL en de NWHL.

De grote man...

bij Tilburg in de twee wedstrijden van afgelopen weekeinde was Parker Bowles, die in beide ontmoetingen drie keer scoorde. In Brabants Dagblad wijst hij op zijn lijngenoten Reno de Hondt en Danny Stempher. 'We krijgen een steeds betere klik. Zijn ook alledrie even oud, 22 jaar, en zijn ook allemaal creatieve spelers', zo vertelt hij in Brabants Dagblad. Zondag won Tilburg in overtime van de Ice Fighters uit Leipzig, waarmee de positie als koploper werd verstevigd. Klik hier voor een kort wedstrijdverslag en alle andere uitslagen in de Oberliga van zondag >>>

Door zijn dubbele hattrick..

klimt Bowles stevig op de topscorerslijst van de Oberliga. De 22-jarige Canadees heeft nu twintig punten uit tien wedstrijden, waarmee hij de nummer vier is op de lijst. Die wordt aangevoerd door Andre Gerartz van Hamburg en Björn Bombis van Hannover Scorpions met ieder 22 punten uit tien wedstrijden.

Nick Verschuren was..

de andere zeer doeltreffende speler afgelopen weekeinde. In de topscorerslijst van de Beneliga rukt hij op naar de gedeelde zesde plaats met zeven goals en drie assists in drie wedstrijden. De lijst wordt vooralsnog aangevoerd door Mitch Morgan van Herentals met dertien punten uit drie, gevolgd door Levi Houkes van Nijmegen met twaalf punten en Akim Ramoul (Luik) en Kay Gielen (Nijmegen) met elf. Dit zijn statistieken exclusief de bekerwedstrijden. Klik hier voor de verslagen van de Beneliga-wedstrijden van zondag >>>

Eaters vs Devils 2017 Jord Smid in actie

Het Nederlandse vrouwenteam...

onder 18 jaar heeft een hoofdsponsor in de wacht gesleept. Het gaat daarbij om Vandewijgert.nl, al meer dan 25 jaar specialist in pallets. Het bedrijf is gevestigd aan de Minosstraat 38 in Tilburg en ondersteunt de nieuwste nationale ploeg van Nederland bij hun reis naar Mexico voor de zogenoemde qualifiers. Kijk hier voor het programma van alle nationale teams >>>

Morning skate hoofdsponsor u18 vrouwenteams

Daniel Sprong en..

de Wilkes-Barre/Scranton Penguins voerden hun zegereeks verder opdoor dit weekeinde te winnen van Hershey (3-2) en Bridgeport (5-2). Daarmee heeft de ploeg van Daniel Sprong nu vijf wedstrijden op rij gewonnen en in totaal zes van de acht. Sprong bleef in beide wedstrijden puntloos, maar had in totaal wel zes schoten op doel. Hij staat met tien punten in acht wedstrijden nog wel op de twaalfde plaats van de topscorerslijst in de American Hockey League en is nog altijd de hoogst geplaatste rookie op die lijst.

Mike Dalhuisen en...

Torpedo Ust-Kamenogorsk kenden een goed weekeinde. Vrijdag en zondag werd gewonnen waardoor de ploeg nu naar de tiende plaats op de ranglijst van de tweede Russische liga is geklommen. Op vrijdag had Dalhuisen een assist in de 2-4 overwinning tegen CSK VVS uit Samara. Op zondag werd met 1-6 gewonnen bij de Bars uit Kazan. Ook in dit duel had Dalhuisen een assist, waardoor zijn totaal dit seizoen op negen uitkomt.

Steve Mason en..

Rapperswil-Jona Lakers wonnen de uitwedstrijd bij de Ticino Rockets in de tweede Zwitserse liga met 3-4. Steve Mason had een assist op de game winning goal van Cedric H√ľsler. Op zondag verloor de ploeg echter de topper tegen EHC Olten in eigen huis met 2-3. Met 35 punten uit vijftien wedstrijden zijn de Lakers echter nog altijd met afstand aanvoerder van de ranglijst. De voorsprong op Olten bedraagt zeven punten, al heeft het team van Mason een wedstrijd meer gespeeld.

Morgen weer...

uitgebreid aandacht voor de NHL in de Morning Skate. Maar toch wat dingen die de moeite waard zijn. Zo werd er in Ottawa een monument geopend vanwege het 125-jarige bestaan van de Stanley Cup. Deze werd in 1892 gedoneerd door Lord Stanley, de toenmalige gouverneur-generaal van Canada. Premier Justin Trudeau verwacht dat het een échte toeristische attractie gaat worden.

De New Jersey Devils..

zijn de eerste NHL-club die een formeel partnerschap hebben gesloten met een team uit de National Women's Hockey League. De Devils ondersteunen de Metropolitan Riveters door ze de wedstrijden te laten spelen in hun oefenhal in Newark en ze te ondersteunen bij de marketing en promotie van het team. Afgelopen zaterdag werd er in de hal van de Devils zelf een double header gespeeld van de Riveters en de Devils. De NWHL bestaat sinds enkele jaren en telt op dit moment vier teams die ieder zestien wedstrijden spelen. Naast de Riveters zijn dat de Boston Pride, de Buffalo Beauts en de Connecticut Whale. Canada heeft zijn eigen competitie voor vrouwen, de CWHL, die zeven teams telt. Twee daarvan komen uit China.