De NHL lanceert mondkapjes met teamlogo's ten bate van het goede doel.
De NHL lanceert mondkapjes met teamlogo's ten bate van het goede doel. — © Twitter

29 april 202007:14

Door Joep Meijsen

Morning Skate: topscorers, een kampioenswedstrijd en mondkapjes

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de nieuwe aanwinst en contractverlenging bij Heerenveen, een verlenging bij Nijmegen en de overgang van Zoetermeer Panters van schaatsen naar skates. Verder onder meer nieuws uit de Champions Hockey League, de Hlinka Gretzky Cup en de introductie van officiële NHL-mondkapjes.

Unis Flyers Heerenveen

heeft de 26-jarige aanvaller Mike Robinson aangetrokken. Robinson kwam vorig jaar uit voor Mechelen Golden Sharks, waar hij zich ontpopte tot clubtopscorer en de nummer twee op de topscorerslijst van de Beneliga. De nieuwkomer begon vorig seizoen bij Hannover Scorpions in de Oberliga Nord.

Lees hier meer over het aantrekken van Mike Robinson >>>

De club maakte tevens bekend...

dat Trevor Petersen voor een tweede seizoen terugkeert in Thialf. Petersen was met 29 goals en 28 assists in 20 wedstrijden de topscorer van de Beneliga vorig jaar. Daarmee beschikt Flyers komend seizoen over de twee meest scorende forwards van het afgelopen seizoen.

Lees hier meer over de terugkeer van Trevor Petersen >>>

Jeffrey Melissant is volgend jaar...

weer te zien in het shirt van Select 4-U Nijmegen Devils. De 29-jarige aanvaller begint daarmee aan zijn derde seizoen in het shirt van de Nijmeegse deelnemer aan de Beneliga. Melissant had nog een optie voor dit seizoen in zijn lopende contract staan.

Lees hier meer over Jeffrey Melissant bij Nijmegen >>>

De ijshockeyers van Zoetermeer Panters...

ruilen hun schaatsen in voor skates, zo meldt AD. Tot het ijshockey in de Silverdome mogelijk in oktober weer begint, gaan zij inlinehockeyen in het Binnenpark. ,'Daar hopen wij, als we toestemming van de gemeente krijgen, vanaf donderdag weer les te geven. Inlinehockey is de perfecte vervanging van ijshockey. Het gaat alleen iets minder snel', zegt bestuurslid en trainer Mark Roem in de krant. Vanaf vandaag mogen kinderen weer naar buiten om te sporten in clubverband. Bij kinderen tot 12 jaar hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Bij jeugd van 13 tot en met 18 wel. Het is niet toegestaan officiële wedstrijden te spelen, ouders zijn niet welkom en kantines en kleedkamers blijven gesloten.

Het coronavirus...

heeft invloed op de Champions Hockey League van volgend seizoen. Het bestuur van de hoogste internationale ijshockeycompetitie in Europa heeft besloten de start van het seizoen met een maand uit te stellen en pas op 6 oktober te beginnen. De poule-fase wordt daarbij uit het schema geschrapt, waardoor het een knock-out competitie met 32 ploegen wordt. De finale staat voor 9 februari 2021 op het programma. Aan de competitie doen teams uit dertien landen mee.

Het traditionele toernooi om de...

Hlinka Gretzky Cup dat jaarlijks begin augustus wordt gehouden is geschrapt. Het internationale toernooi met veel van de beste spelers onder de 18 jaar zou gehouden worden in Edmonton en Red Deer en stond voor 3 tot en met 8 augustus op het programma. Zorgen over het coronavirus liggen ten grondslag aan de beslissing. Daarnaast zouden de Edmonton Oilers hun hal beschikbaar willen houden voor als er een doorstart komt van de NHL.

De NHL heeft veel van zijn...

overeenkomsten rondom transfers verlengd. Het gaat daarbij onder meer over de overeenkomsten die de overgang van spelers uit de meeste Europese competities regelt. De KHL maakt geen onderdeel uit van deze specifieke overeenkomst. Ook met de bond en competitie in Zwitserland is een aparte overeenkomst gesloten. Tenslotte is ook de overeenkomst met de grote Canadese junior-leagues verlengd.

In de Classic Game...

kijkt IJshockeynederland.nl deze week in beeld terug op het wereldkampioenschap in het Spaanse Jaca. Oranje versloeg daar op de slotdag België met 6-2 en promoveerde daarmee terug naar Division IB.

Lees hier het wedstrijdverslag van die wedstrijd >>>

Er is ook in Nederland...

veel te doen over mondkapjes. De NHL verkoopt sinds kort officiële mondkapjes per team. De opbrengst gaat naar goede doelen. Drie kapjes kosten 24,99 dollar.