AL HER TIL20190403 112

15 april 201908:23

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Trappers moet drie keer winnen

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de drie finales op rij die Tilburg te wachten staan tegen Herne, een mooie dag voor de zoon van Flyers-coach Mike Nason, een warm onthaal voor Debby Hengst, de belangrijke dag voor Belgi√ę en alle andere ontwikkelingen van dit weekeinde.

Tilburg Trappers...

staat op 2-0 achter in de serie tegen Herne. De ploeg van coach Bohuslav Subr moet nu de laatste drie wedstrijden in de serie winnen om zich voor het vierde jaar op rij te plaatsen voor de finale om het kampioenschap in de Oberliga. In Herne werd het zondagavond 4-3 in het voordeel van de thuisclub. Dinsdag gaat de serie verder. Lees hier een wedstrijdverslag >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Mickey Bastings...

komt pas in een eventuele vijfde beslissende wedstrijd weer in actie in de serie. De 27-jarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding van Trappers liep in het eerste duel tegen Herne tegen een matchpenalty aan en werd voor drie wedstrijden geschorst. De eerste wedstrijd van die schorsing zat hij zondag al uit, waardoor hij in een vijfde wedstrijd in deze serie weer in actie mag komen.

Jake Nason...

de zoon van Heerenveen-coach Mike Nason was Ster van de Dag bij de wedstrijd van de voetballers van Heerenveen op zondag. In een Tweet vertelt Fox Sports waarom:

Zijn vader Mike...

was dankbaar voor de dag die hem en zijn familie werd geboden.

De moeder van Jake...

wil via de Run for Kika-marathon geld inzamelen voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Annefrouk wil de marathon van New York gaan lopen en heeft een pagina geopend voor donaties. Ze komt nog ruim tweeduizend euro tekort. Lees haar verhaal en overweeg haar te steunen.

"Onze kleine strijder gaat de goede kant op. Nog 10 maanden behandeling en dan hopen we met heel ons hart en ziel de ziekte leukemie achter ons te kunnen laten. Als moeder wil ik graag iets terug doen."

Klik hier voor de pagina van Annefrouk >>>

Scheidsrechter Debby Hengst...

floot vorige week haar laatste wedstrijd tijdens het voor Nederlands zo succesvolle wereldkampioenschap in Beijing. Ze reisde in hetzelfde vliegtuig terug naar Nederland als de nationale ploeg en ook haar wachtte een warme ontvangst.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Whats App Image 2019 04 13 at 18 05 42

De vrouwen van Nederland...

werden zaterdagmiddag op feestelijke wijze ontvangen op Schiphol door vrienden, familie, bestuurders en ijshockeyliefhebbers. Lees hier het verhaal van hun ontvangst met de foto's van Marco Spelten >>>

IMG 9002

De Jaap Edenbaan...

in Amsterdam krijgt waarschijnlijk een stevige opknapbeurt. De gemeente bekeek de laatste periode plannen voor nieuwbouw elders in de stad, maar kiest ervoor op de historische grond te blijven waar de ijshal nu staat. Lees er hier meer over >>>

Belgi√ę wacht vandaag...

een cruciale wedstrijd op het WK in Division IIA. De zuiderburen hebben na vier speeldagen 2 punten en spelen vandaag een wedstrijd om degradatie tegen China, dat nog op nul punten staat. Dat laatste zal ongetwijfeld een enorme teleurstelling zijn voor de sportbestuurders in dat land waar veel geld en energie wordt gestoken in de ontwikkeling van ijshockey. Als Belgi√ę tenminste √©√©n punt pakt, mag China het volgend jaar in Division IIB gaan proberen. Australi√ę heeft de beste papieren voor promotie met 10 punten en neemt het op tegen Kroati√ę dat ook nog in de race is voor promotie. Servi√ę is de derde ploeg met kans. Daarmee wordt het een spannende speeldag in Belgrado.

De Amerikaanse vrouwen zijn...

wereldkampioen geworden door in de finale met 2-1 te winnen van Finland na penaltyshots. In overtime was er een lange videoreview nodig om een treffer van Finland uiteindelijkaf te keuren vanwege goalie-interference. Daarmee werd een échte breuk met de geschiedenis, waarin de VS en Canada het vrouwenhockey met harde hand regeren, voorkomen. Finland had eerder in de halve finales gewonnen van Canada. Voor de Amerikaanse vrouwen is het de vijfde wereldtitel op rij.

Mark Stone scoorde...

een hattrick in de zege van de Vegas Golden Knights in de serie tegen de San Jose Sharks. Daarmee staat het nu 2-1 voor de formatie uit de gokstad. Lees alles over de play-offs in de NHL in onze rubriek Second Season >>>

Een hoogtepunt in de beleving...

rond wedstrijden van de Columbus Blue Jackets is een kanon in de hal dat vuurt als de thuisploeg scoort.