Trappers Blue Devils schot

28 mei 201808:22

Door Joep Meijsen

Morning Skate: verlenging, DEL2-ambities en de Stanley Cup-finale

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor een verlenging in Den Haag, een succesvol openingsweekend voor Mike Verschuren, de ambities van Tilburg Trappers en de finale om de Stanley Cup, die vanavond begint.

Den Haag heeft..

weer een contractverlenging bekendgemaakt. Het gaat daarbij om de 23-jarige doelman Cas Neuman, die vorig jaar voor het eerst deeluitmaakte van de selectie van Chris Eimers. Neuman speelde eerder voor het tweede team van Den Haag en daarvoor in Leiden.

Mike Verschuren won...

het openingsduel van zijn seizoen in de competitie in Nieuw-Zeeland. De West-Auckland Admirals waren met 6-8 te sterk voor de Dunedin Thunder. De Eindhovenaar had een goal en een assist met zes strafminuten. Een dag later werd tegen dezelfde tegenstander met 4-3 verloren in overtime. Ook in deze wedstrijd een goal en een assist voor Verschuren.

Tilburg Trappers..

oefent in augustus tegen de regerende kampioen in de DEL 2, Bietigheim Steelers. Op 24 augustus zijn de Steelers te gast in Tilburg. Twee weken later volgt de return in Bietigheim. Dat stadion zal in ieder geval een deel van de selectie van Trappers bekend voorkomen. Oranje speelde er enkele jaren geleden een Olympisch Kwalificatietoernooi met de nationale ploegen van Duitsland, Oostenrijk en Italië als tegenstanders.

Trappers voorzitter...

Ron van Gestel vertelt in een interview op de eigen website van Trappers over het tachtigjarige jubileum van de club. 'Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Achter de schermen is Ruud van Baast met zijn team vanuit onze afdeling Media en Communicatie al volop bezig allerlei ideeën handen en voeten te geven. We willen een naslagwerk maken als aanvulling op het jubileumboek (75 jaar IJshockey in Tilburg). Naast een korte terugblik op de voorafgaande driekwart eeuw worden hierin vooral de laatste vijf jaar uitgelicht. Verder wordt er een speciaal logo ontworpen voor het 80-jarig bestaan en mogelijk komt er een jubileumwedstrijd.’

Ook over de verbouwing van...

de hal heeft hij een update. De plannen hiervoor zijn klaar, maar: '‘We zijn echter afhankelijk van de gemeente en de aannemers waarmee zij zaken doen. De prijzen om op korte termijn te verbouwen waren veel te hoog. Gezamenlijk hebben we besloten dit het komend seizoen in alle rust verder uit te werken zodat we na de volgende ijshockeyjaargang de verbouwing kunnen opstarten. Gelukkig kunnen we de 380 staanplaatsen aan de boading nog steeds verkopen wat een eerste begin is.’

De beoogde uitbreiding van de hal...

past in de ambities van de club, aldus Van Gestel. 'Meer stadioncapaciteit geeft ook meer financiële armslag. Bij promotie naar de DEL2 moeten we onze spelers ook meer balans kunnen geven tussen ijshockey en werk of studie. In tegenstelling tot de Oberliga kent men geen splitsing in Noord en Zuid. Sterker nog, de helft van de veertien teams zijn in het zuiden van Duitsland gestationeerd. Dat betekent meer reizen voor onze jongens en dus ook meer vrij nemen bij hun werkgever. Alles bij elkaar een hoop geregel.’

Om de ambitie..

voor promotie naar de DEL2 kracht bij te zetten is er een petitie opgesteld die alle clubs uit de Oberliga Nord zouden willen ondertekenen. Ook mag het bestuur van Trappers een presentatie komen geven bij de beleidsmakers van de clubs van de DEL 2. ‘Zij beslissen uiteindelijk over onze entree in hun competitie. Hiervoor dienen de statuten gewijzigd te worden want daarin is nu opgenomen dat er geen buitenlandse teams mee mogen doen aan de DEL2. Het liefst maak ik de afspraak dat we mogen promoveren. Dan hebben we de tijd om alles goed voor te bereiden, maar we kunnen snel schakelen. In ijshockeyland kan het ineens heel hard gaan. Wanneer het snel moet, kunnen we ook snel. Er moet nog wel een en ander gebeuren, maar twee seizoenen geleden werd we al gepolst. Destijds was onze organisatie er veel minder klaar voor dan nu. We hebben vijf full-timers op kantoor die de dagelijkse beslommeringen voor hun rekening nemen. Daarin zijn we uniek.’

Het transfercircus..

in de Oberliga Nord draait intussen ook nog steeds op volle toeren door. Alexander Seifert tekende een overeenkomst met IceFighters Leipzig. De 23-jarige verdediger speelde vorig jaar nog in Rostock waar hij tot twintig punten in 43 wedstrijden kwam. Selber Wölfen behouden clublegende David Hördler die in totaal al bijna achthonderd wedstrijden in de Oberliga speelde, sinds 2011 speelt hij bij de Wölfe, daarvoor in Dortmund en Rostock.

Het schandaal rond...

Timmendorfer Strand, waarbij de hoofdsponsor de club van oplichting beschuldigd, heeft meer effect. Voorzitter Dennis Sauerbrei treedt terug. Volgens Sauerbrei is er al een tekort op de begroting, dat door de terugtredende sponsor en de tegenvallende bezoekersaantallen verder toeneemt. Door het terugtreden van de voorzitter is er mogelijk een verzoening met de boze hoofdsponsor mogelijk.

de eerste twee wedstrijden..

in de finale van de ECHL, om de Kelly Cup, zijn gespeeld. Tussen de Florida Everblades en de Colorado Eagles staat het na dit weekeinde 1-1. Vrijdag won Colorado met 1-3. Op zondag won Florida met 4-3. Michael Joly had een assist.

Vanavond begint..

de finale om de Stanley Cup. De wedstrijden zijn live te zien op Fox Sports met commentaar van Leo Oldenburger en Ron Berteling. De documentaire die Oldenburger maakte over de Rotterdam Panda's zal rondom de finales worden uitgezonden door de betaalzender.

Nog een beetje inlezen..

in de finale? Dit verhaal zet de twee teams statistisch tegenover elkaar en komt tot de conclusie dat het enorm spannend gaat worden. Uiteindelijk komt de auteur daarbij tot de conclusie dat de Golden Knights gaan winnen. Maar veel vertrouwen in zijn eigen voorspelling heeft hij niet.

Lees het artikel >>>