Nevada 932708 1920
— © Tookapic via Pixabay

11 mei 202007:33

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verlengingen, een ijshockeywijk en Little Richard

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor twee verlengingen in Luik, een geboren Nederlander in de DEL2, een complete ijshockeywijk in Las Vegas, contractnieuws uit de Oberliga Nord, een eerbetoon aan ijshockeymoeders, de bijdrage van Little Richard aan het ijshockey en nog veel meer.

Luik Bulldogs...

gaat stug door met het bekendmaken van spelersnieuws voor komend seizoen. De ploeg uit de stad aan de Maas meldt nu verlengingen voor aanvallers Axel Milpas en Mathias Balhan. De 25-jarige Milpas speelde twee WK's met Belgi√ę en was vorig jaar in 18 Beneliga-wedstrijden goed voor 8 goals en 2 assists. De 22-jarige Balhan was eenmaal actief op een WK voor de Belgische nationale ploeg en speelde vorig jaar in de reguliere competitie 9 wedstrijden voor Luik waarin hij twee keer scoorde en een assist oppikte.

Vrouweninternational....

Michelle No√ę maakt de overstap van Eindhoven Kemphanen naar het tweede team van Geleen. No√ę is al jaren een vaste keuze in de selectie van Oranje.

Lees hier meer over de overstap van No√ę >>>

De Kölner Haie hebben

definitief afscheid genomen van de de in Geleen geboren forward Dani Bindels. De aanvaller speelde in de jeugd van Keulen en werd daarna enkele jaren uitgeleend aan andere teams. Vorig jaar speelde hij voor Bad Nauheim in de DEL2. Bindels speelt op een Duitse licentie en kwam op internationaal jeugdniveau ook uit voor Duitsland. Komend jaar speelt hij voor Bayreuth Tigers in de DEL2.

Nijmegen Devils begint...

met de jaarlijkse veiling van shirts. Dit gebeurt via de Facebook-pagina van de club, waar vanaf vandaag iedere dag nieuwe shirts worden geplaatst. Per shirt kan hier een week op geboden worden. Het minimumbedrag per shirt is ‚ā¨50.

Essen Moskistos...

heeft twee jonge talenten vastgelegd voor volgend seizoen. Het gaat daarbij om de 19-jarige aanvaller Tom Lorer en de eveneens 19-jarige verdediger Dennis K√∂nig. Het duo kwam vorig jaar voornamelijk uit voor het hoogste jeugdteam van D√ľsseldorf, maar was ook toen al via een zogenoemde f√∂rderlizenz speelgerechtigd voor Essen. Nu maken ze definitief de overstap van de jeugd naar de Oberliga. De club verlengde ook het contract van de 25-jarige aanvaller Niklas Hildebrandt, die met uitzondering van een seizoen in Leipzig al sinds 2015 voor de club speelt.

We meldden eerder al...

dat doelman Enrico Salvarini de Hannover Scorpions gaat verlaten. Nu is bekend waar de 21-jarige doelman zijn loopbaan voortzet. Hij speelt komend seizoen bij Freiburg in de DEL2, waar hij een goalie-duo gaat vormen met Ben Meisner.

Oud-Trapper...

Brad Snetsinger heeft ook weer een nieuwe club. De aanvaller die al jaren in de Duitse Oberliga speelt, wisselt van Selber Wölfde naar Memminger Indians. De 33-jarige forward, ook actief in wedstrijden tegen Tilburg behoort met 274 goals en 453 assists in 358 wedstrijden tot de meest consistente puntproducenten in de competitie.

Krefelder Penguine...

heeft een nieuwe hoofdcoach. Het gaat om de Canadees Glen Hanlon, die ooit hoofdcoach was van de Washington Capitals, van de Vancouver Giants op het hoogste jeugdniveau in het westen van Canada en de Finse topclub Jokerit. Ook fungeerde hij als bondscoach van Zwitserland en Wit-Rusland. De afgelopen twee jaar stond hij in de bank bij een Hongaarse ploeg die meespeelt op het hoogste niveau in Slowakije. Krefeld werd onlangs overgenomen door een Zwitserse investeerder. Sindsdien worden veel zaken bij de club vernieuwd. Een van de slachtoffers hiervan is mogelijk kind van de club Daniel Pietta, zo melden media en Duitland.

Dat ijshockey in Las Vegas...

met de Golden Knights een groot succes was de afgelopen jaren is duidelijk. Geholpen door een droomseizoen direct bij de lancering van de ploeg heeft de gokstad de ploeg omarmt. Een nieuwbouwwijk in Las Vegas gaat nu straten noemen naar 30 spelers van de ploeg die in 2017-18 de finale om de Stanley Cup haalde. Langs Golden Knights Way komen onder meer George McPhee Road, Gerard Galland Street Street, Marc-Andre Fleury Road, Eric Houla Court en nog veel meer, zo meldt The Athletic.

Dat het gisteren moederdag was...

zal weinig mensen ontgaan zijn. Reden voor de stem van ijshockey op NBC, Doc Emrick, voor een eerbetoon aan alle ijshockeymoeders.

Little Richard...

is op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De zanger van bekende hits als Tutti Frutti en Good Golly Miss Molly heet eigenlijk Richard Wayne Penniman en scoorde vanaf halverwege de jaren vijftig een reeks successen. Hij geldt als een van de grondleggers van de rock & roll. In ijshockeykringen is hij vooral bekend door zijn bijdrage aan de ijshockeyfilm Mystery Alaska, waarin de New York Rangers het opnemen tegen een team van inwoners van een klein, ijshockeygek dorpje in Alaska. Richard zingt in de film de volksliederen en doet dit dusdanig lang dat de spelers van de Rangers vernikkelen van de kou. Net als Little Richard zelf trouwens.