Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Wereldkampioen, de droom van Vegas en de wereldranglijst

Morning Skate: Wereldkampioen, de droom van Vegas en de wereldranglijst

In de Morning Skate vanmorgen natuurlijk aandacht voor de tweede wereldtitel op rij voor Zweden en het succes van de Vegas Golden Knights. Verder de positie van Nederland op de wereldranglijst, de verlenging van Donny van Musscher in Den Haag en meer.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Donny van Musscher..

is de volgende speler die door Den Haag bekend is gemaakt. De aanvaller uit Amsterdam had vorig jaar in 24 wedstrijden in Beneliga en Final Four 12 goals en 24 assists met 57 strafminuten. Met de bekendmaking van de contractverlenging van Van Musscher krijgt de selectie van Den Haag verder vorm.

Zweden won gisteravond..

voor het tweede jaar op rij de wereldtitel. In een spannende wedstrijd tegen Zwitserland moesten uiteindelijk penaltyshots de beslissing brengen. Zweden moest daarvoor wel twee keer terugkomen uit achterstand. Filip Forsberg van Nashville scoorde uiteindelijk met zijn penaltyshot het winnende doelpunt.

Eerder op de dag sleepte...

de Verenigde Staten de bronzen medaille binnen door met 4-1 te winnen van Canada. Chris Kreider had twee doelpunten voor de VS. Keith Kinkaid had 24 saves op 25 schoten, Curtis McElhinney stopte 33 schoten. De laatste twee treffers van de VS werden in het lege net gescoord.

De IIHF heeft..

de wereldranglijst voor mannen gepubliceerd. Nederland won weliswaar de wereldtitel in Tilburg, maar blijft toch op de 28e plaats staan. Oranje staat één plek achter Kroatië en één plek voor Roemenië. België is de nummer 37 op de lijst, tussen Australië en Bulgarije in. In totaal zijn er vijftig landen opgenomen op de wereldranglijst in 2018, twee meer dan vorig jaar. Turkmenistan en Koeweit maken hun debuut op de ranglijst.

Bovenin de lijst blijft Canada...

de nummer één. De kersverse wereldkampioen Zweden stijgt een plekje ten koste van Rusland en staat nu op de tweede plaats, terwijl de Verenigde Staten twee plekken wint op de vierde plaats. Finland en Tsjechië leveren ieder een plekje in op de vierde en vijfde plaats.

De complete ranglijst staat hier >>>

In de Oberliga blijft..

Patrick Raaf-Effertz de Icefighters Leipzig trouw. De aanvallende verdediger uit Keulen begint aan zijn derde seizoen in Leipzig. Vorig jaar had hij 13 assists in 52 wedstrijden met 22 strafminuten.

De Vegas Golden Knights..

hebben gisteravond de finale om de Stanley Cup bereikt. Marc-Andre Fleury maakte 31 saves en Alex Tuch en Ryan Reaves scoorden in de 2-1 overwinning in het vijfde duel tegen de Winnipeg Jets. Voor Reaves was het zijn eerste goal als een Golden Knight. Daarmee is Vegas de kampioen in de Western Conference. En kan nu afwachten of Tampa Bay of Washington de tegenstander wordt in de Stanley Cup-finale.

Gevoel voor humor...

houden ze er bij Vegas gewoon in. William Karlsson? Als kind droomde hij er al van om in het shirt van de Golden Knights de finale om de Stanley Cup te halen.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum