Div buitenlandse zaken

1 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Nardo Nagtzaam naar de USHL

Het Nederlandse talent Nardo Nagtzaam zet zijn loopbaan voort bij de Sioux City Musketeers in de Amerikaanse jeugdliga USHL. Nagtzaam speelde afgelopen seizoenen op het hoogste jeugdniveau in Duitsland en maakte vorig jaar voor het eerst deel uit van de selectie van Oranje.

De Nederlandse jeugdinternational wordt de vierde Nederlander in de USHL, naast Mike Dalhuisen, Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten. Laatstgenoemde speelt ook voor de Musketeers. Nagtzaam had afgelopen seizoen zeventien goals en twintig assists in 36 wedstrijden voor de jeugd van Keulen en Krefeld. Daarmee was hij de nummer 26 op de topscorerslijst van de liga.

Nagtzaam zette zich vorig jaar al op de kaart in Noord-Amerika tijdens het draft camp van de Musketeers. Dit jaar in juni keerde hij terug voor definitieve selectiewedstrijden. Hierbij speelde de 18-jarige aanvaller uit Nijmegen zich zelfs in de kijker bij een scout van een Amerikaanse universiteit. Nagtzaam zelf gaf er echter de voorkeur aan zich eerst te bewijzen in de USHL, één van de twee sterkste jeugdliga's in de Verenigde Staten.