Flyers nason close3 0708

29 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Nason blijft bij Flyers

Aanvaller Michael Mason heeft zijn contract bij Heerenveen met een jaar verlengd. Daarmee is hij de eerste import in het team van de nieuwe coach Chris Eimers.

Met dertig goals en 38 assists in 47 wedstrijden was Nason in zijn eerste jaar bij Heerenveen de topscorer. Vooral op de powerplay was de forward erg succesvol, één op de drie treffers van Nason werd gescoord met een man meer op het ijs. Slechts drie spelers in de competitie vorig jaar scoorden vaker op de powerplay.

De 27-jarige Nason is afkomstig uit Pickering in Ontario en stapte over van de Bossier-Shreveport Mudbugs in de Central Hockey League. Vanwege een zware hersenschudding kwam hij echter dat seizoen slechts beperkt in actie. Eerder was hij clubtopscorer voor het tweede team van Eisbaren Berlin, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland.

Daarmee begint de selectie van Heerenveen steeds meer vorm te krijgen. Eerder al werd aanvaller Bert van den Braak van Nijmegen aangetrokken, terwijl sleutelspelers Hans Kroon, Jacco Landman en Erik Landman hun contracten verlengden. Chris Eimers heeft ook een groep jonge Friese spelers opgenomen in zijn selectie. Marco Postma vertrekt naar Nijmegen.