1 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Natte tekent bij Wolves

Aanvaller Jan Jaap Natte speelt de rest van het seizoen voor Den Haag Wolves. De international kwam vorig seizoen nog uit voor Tilburg Trappers en probeerde eerder dit jaar een profcontract in Noord-Amerika af te dwingen.

De trainingsstage van Natte bij de Colorado Eagles leverde hem geen contract op. De speler voerde daarna in eigen land gesprekken met Nijmegen Emperors, Den Haag Wolves en Tilburg Trappers. Bij de eerste twee teams trainde hij al een aantal keer mee voor zijn vertrek naar Noord-Amerika.

Vorig seizoen gold zo'n beetje als een doorbraakjaar voor de aanvaller. Na zijn vertrek van Amsterdam naar Tilburg wist hij opvallend vaak het net te vinden. In 45 wedstrijden kwam hij tot 26 goals en 22 assists voor in totaal 48 punten bij zeventig strafminuten.

Natte begon zijn loopbaan op het hoogste niveau al in 1996/97 toen hij voor Utrecht uitkwam, daarna kwam hij via Dordrecht Lions in Amsterdam terecht, waar hij drie seizoenen speelde. Den Haag wordt nu zijn derde club in drie seizoenen.