15 januari 200500:00

Door [email protected]

'Natuurlijk was het verdiend'

Nick de Jong twijfelt er geen moment over. Zwaar bezweet en met een dikke lip staat hij vlak na de wedstrijd te strekken. "Natuurlijk was het verdiend", zegt hij lachend.

De sfeer bij de Nijmeegse kleedkamer is uitstekend. Glunderende spelers werken hun cooling down af en verderop in de gang geeft gamewinner Nick Verbruggen een interviewtje weg.

"We begonnen nerveus aan de wedstrijd, maar zeker in de tweede periode herstelden we ons sterk", meent De Jong. John Versteeg is het met zijn teamgenoot eens. "Heerenveen begon heel fysiek aan de wedstrijd en daar schrokken we wel een beetje van."

"We hebben in Nijmegen een jonge ploeg", zegt Versteeg. "Maar ook bij de veteranen gieren op zo'n moment de zenuwen door de keel." Captain Marc Visschers knikt. "Flyers maakte het ons meteen moeilijk en we hadden moeite om in ons eigen spel te komen."

"Maar een tegenstander die twee goals voor staat denkt toch snel 'dat gaat lekker'", zegt Visschers. "En toen kwam bij ons die Nijmeegse mentaliteit boven. Een prachtgoal van Hoogvliets op aangeven van Love bracht ons nog in de eerste periode terug in de wedstrijd."

"We kwamen twee keer heel knap terug van een achterstand.", zegt Versteeg. "Ga er maar aan staan tegen zo'n sterke ploeg als Heerenveen. Casper Swart speelde een sterke pot en we verdienden het om overtime te halen."

De winnende goal van Nick Verbruggen is zijn eerste competitiedoelpunt in Nijmeegse dienst. "In die oefenwedstrijd tegen Leuven scoorde hij ook een doelpunt, maar deze was honderd keer mooier", zegt een stralende Versteeg.

Zondag mag Nijmegen aantreden tegen de winnaar van de tweede halve finale, die later deze middag wordt gespeeld tussen Tilburg en Amsterdam. Versteeg loopt weer richting kleedkamer. "Of we een hotel geboekt hadden? Eh nee..."