Nl dames teamfoto 2013

12 april 201313:29

Door Remco

Nederland vervolgt medaillejacht

Het Nederlands damesteam neemt het vanmiddag in Straatsburg om 16.00 uur op tegen Groot-Brittanni√ę. De Engelsen staan weliswaar onderaan met slechts twee punten, maar wonnen vorig jaar wel tweemaal van Nederland.

Nederland staat na drie speeldagen op een tweede plek met zes punten uit drie wedstrijden. Frankrijk staat bovenaan met drie overwinningen en lijkt op weg naar promotie. De naaste achtervolger van Nederland is Kazachstan dat vijf punten heeft.

Kazachstan moet vanavond echter nog tegen Frankrijk. Daarom lijkt winst op Groot-Brittanni√ę voor Oranje de sleutel naar de zilveren medaille. Oranje is echter gewaarschuwd voor de Britten. Mieneke de Jong verwoordde het al na de wedstrijd tegen Kazachstan: ‚ÄėDe laatste jaren hebben we telkens verloren van de Engelsen. We kregen in die wedstrijden wel de kansen, maar wisten het niet af te maken. Als we zo blijven spelen als tegen China en Kazachstan, dan moet het dit jaar wel gebeuren.‚Äô

Bondscoach Willem van de Kraak: ‚ÄėHet wordt zeker geen makkelijke klus. Engeland beschikt met Katie Henry en Angela Taylor over twee toppers die met hun individuele klasse een wedstrijd kunnen beslissen. We gaan onze tactiek ook niet aanpassen voor de wedstrijd.‚Äô

Het zwakke punt bij de Britse dames lijkt de goalie Nicole Jackson. De 20-jarige goalie maakt geen zekere indruk tijdens het toernooi en heeft ook een savepercentage van slechts 85,06%. Aan de andere kant staat Claudia van Leeuwen met een heel ander gevoel. Van Leeuwen is wederom bezig aan een ijzersterk toernooi en heeft een savepercentage van 91,74%.

De wedstrijd van Oranje is wederom te volgen via de livestream van Total Sports Live. IJshockey.com verzorgt tijdens de wedstrijd updates op het IJshockeyforum.

Klik hier voor de livestream van Total Sports Live.

Daar kan ook een samenvatting worden bekeken van de winst op Kazachstan:

Klik hier voor de samenvatting van Nederland - Kazachstan.