Wk innsbruck stienstra juich

21 april 200800:00

Door Joep Meijsen

Nederland wil organiseren

De Nederlandse IJshockeybond wil gaan proberen volgend jaar weer het wereldkampioenschap te organiseren. Het WK moet onder meer het 75-jarige bestaan van de bond opluisteren.

Dat heeft bondsvoorzitter Joop Vullers tegenover IJshockey.com gezegd. Nederland organiseerde voor het laatst in 2005 een kampioenschap, alsmede in 2002, beiden in Eindhoven. In 1999 was de C-poule te gast in ons land, toen verdiende Oranje promotie in Eindhoven en Tilburg.

'We praten met verschillende gemeenten over subsidie. Als we de financiën rondkrijgen, gaan we ons kandidaat stellen', aldus Vullers. Tijdens het komende IIHF-congres in mei wordt besloten waar de verschillende kampioenschappen worden gehouden. Dit congres vindt plaats tijdens het 'grote' WK dat dit jaar in Canada wordt gehouden.

Rond de ijsbaan in Innsbruck ging afgelopen week het gerucht dat ook Groot-Brittannië zich kandidaat zou willen stellen. Dat zou voor het eerst in lange tijd zijn. De nog relatief nieuwe ijsbaan in Belfast zou de aangewezen locatie zijn. De kans is groot dat Oranje volgend jaar weer in één groep zit met Groot-Brittannië.

Andere waarschijnlijke tegenstanders zijn Oekraïne, Polen, Roemenië en een degradant van het WK in Canada. Mogelijk wordt er echter tijdens het IIHF-congres gesleuteld aan de indeling en de naamgeving van de kampioenschappen, zodat dit nog onzeker is.

Het 75-jarig bestaan wordt onder meer ook nog gevierd met een vernieuwde website en een nieuw logo. Een bureau in Canada werkt hieraan.