12 november 200400:00

Door [email protected]

NHL door in cyberspace

Natuurlijk zijn er tijdens de NHL-lockout andere liga's waar fans ijshockey kunnen kijken. Maar sommige mensen kunnen gewoon niet zonder de prestigieuze liga. In Colorado zet de Denver Post de NHL-strijd voort in cyberspace.

Op basis van het in de zomer gepubliceerde speelschema wordt op de computer elke wedstrijd van de Avalanche nagespeeld. Twee spelers tussen 8 en 14 jaar oud worden door loting geselecteerd om de eer van de Avalanche te verdedigen. In de krant wordt uitgebreid verslag gedaan van de wedstrijd.

Donderdag had de Colorado Avalanche op bezoek moeten gaan in St. Louis om het op te nemen tegen de lokale Blues. De broers Ricky (10 jaar) en John (9 jaar) Becker zaten namens Colorado achter de knoppen en vernederden de gastheren met een ruime 14-2 overwinning.

Met verbazing schrijft de Denver Post dat zelfs verdediger Ossi Vaananen twee doelpunten bijdroeg aan de eindscore. Bij de Blues moest Patrick Lalime 14 maal vissen. Peter Forsberg scoorde drie maal voor de bezoekende ploeg.

Volgens de Post was Lalime woest dat hij niet van het ijs werd gehaald door zijn coach. Tijdens de wedstrijd braken ook een aantal interessante vechtpartijen uit. Joe Sakic nam het op tegen Eric Weinrich, Milan Hejduk daagde Chris Pronger uit en Alex Tanguay durfde het op te nemen tegen Doug Weight.

De Denver Post is van plan door te gaan met de virtuele wedstrijden totdat de NHL weer van start gaat. Als de Avalanche de wedstrijd wint krijgen de gamers ieder een X-box en een hockeyspel.