15 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

NHL en NHLPA praten nog

De hoop op een NHL-seizoen is nog niet opgegeven. De NHL en de spelersvakbond NHLPA zijn tegen de verwachting in toch nog in gesprek. En verrassend genoeg kwam de NHLPA met een voorstel tot een salarisplafond van 52 miljoen dollar! Dat, terwijl een salarisplafond, een harde eis van de NHL, tot dan toe volledig onbespreekbaar was.

Dit verrassende voorstel werd maandag in Niagara Falls tijdens een geheime bijeenkomst gedaan door NHLPA senior director Ted Saskin aan NHL executive vice-president Bill Daly. De NHL reageerde met een tegenbod van 40 miljoen dollar. Gezien het feit dat de partijen elkaar dichter dan ooit genaderd zijn is de hoop op een NHL-seizoen nog niet vervlogen.

Naar verwachting zal NHL commissioner Gary Bettman woensdag het seizoen 2004-2005 officieel cancellen. De persconferentie is reeds gepland. In dat geval is het voor het eerst in de geschiedenis dat een compleet seizoen in een Noordamerikaanse sport vanwege een arbeidsdispuut volledig uitvalt. Of beide partijen moeten er alsnog uitkomen. In dat geval volgt er een seizoen van 28 wedstrijden, gevolgd door playoffs.

Wordt vervolgd.