Nhl ottawa chicago 465x310

3 november 201113:11

Door [email protected]

NHL keert terug bij ESPN

Er is goed nieuws voor Nederlandse NHL-fans. ESPN heeft alsnog een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten van NHL-wedstrijden, waardoor de tv-uitzendingen in 35 Afrikaanse en Europese landen - waaronder Nederland - zullen worden hervat.

Dat meldt de website van ESPN. De oude contracten verliepen afgelopen zomer na afloop van de Stanley Cup-finale. De nieuwe rechten voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika werden toen aangekocht door Medge Consulting en Advisers Media International (AMI). Deze bedrijven beschikten echter niet over eigen televisiezenders.

Er werd maandenlang in relatieve stilte over de uitzendrechten onderhandeld met diverse partijen. Zelfs na de seizoensopening in oktober leken er echter weinig vorderingen te zijn. Voor Europese fans was ondertussen het beste alternatief een abonnement op de online 'NHL Gamecenter Live'-dienst van NHL.com. Of dit ESPN veel abonnees gaat kosten is vooralsnog onduidelijk.

ESPN gaat de komende maanden meer dan 100 wedstrijden live uitzenden. Over het bedrag dat voor de uitzendrechten is betaald zijn geen uitlatingen gedaan. De eerste uitzending staat gepland voor dinsdag 8 november. Dan nemen Dallas en Washington het om 1:00 uur 's nachts Nederlandse tijd tegen elkaar op.