3 mei 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 03/05

De kwartfinales om de Stanley Cup bereiken hun slotfase. Konden Dallas, Pittsburgh en Detroit zich plaatsen voor de volgende ronde, of vochten San Jose, NY Rangers en Colorado toch nog terug? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

Dallas 2 San Jose 3
De Sharks geven niet op. Op de rand van de uitschakeling en met een 2-0 achterstand in de derde periode zag het er niet florissant uit voor San Jose. Maar de Sharks vochten zich terug naar een gelijkspel en trokken de winst naar zich toe in overtime.

Jere Lehtinen en Brenden Morrow hadden de Stars op een 2-0 voorsprong gezet in de tweede period. Milan Michalek en Brian Campbell trokken San Jose in een wanhoopsoffensief weer langszij. In overtime wist Joe Pavelski na 65 seconden het net te vinden. Het was de derde keer in deze serie dat er overtime aan te pas moest komen, maar de eerste keer dat de Sharks deze wonnen.

Met de onwaarschijnlijke comeback is San Jose pas het vierde team in de laatste 20 seizoenen NHL dat terugkomt naar 3-2 vanuit een 3-0 achterstand in de serie. Slechts twee teams kwamen ooit van een 3-0 achterstand terug om de serie naar zich toe te trekken.

De serie gaat nu terug naar Dallas voor Game 6. Als San Jose wint, dan volgt een allesbeslissende wedstrijd in San Jose.

Pittsburgh 0 NY Rangers 3
New York bracht Pittsburgh donderdag de eerste nederlaag van de playoff toe en voorkwam daarmee uitschakeling en een sweep. De Ranger leken een manier te hebben gevonden om de Penguins te verslaan en de bezoekers waren er niet blij mee. De Pens speelden een ongewoon gefrustreerde wedstrijd.

Jaromir Jagr doorbrak halverwege de wedstrijd de 0-0 gelijke stand. In de derde doorgang maakte Brandon Dubinsky er 2-0 van, voordat Jagr er in de slotseconden nog een tweede treffer aan toevoegde. Jagr heeft in de playoffs nu 15 punten, waarmee hij de lijst aanvoert.

Detroit 8 Colorado 2
Johan Franzen stond weer aan de basis van een winstpartij van de Detroit. De Zweed voegde drie goals aan zijn statistieken toe in een 8-2 sloopsessie van Colorado.

Colorado wist in de eerste periode een goal van Mikael Samuelsson nog te neutraliseren, maar later in de wedstrijd ging het gruwelijk mis. In 20 minuten zuivere speeltijd scoorde Detroit zes onbeantwoorde goals - Holmstrom, Franzen (3x) en Zetterberg (2x) - voor een enorme voorsprong. Samuelsson voegde nog een tweede doelpunt toe aan zijn productie van de avond in de derde. John-Michael Liles had het laatste woord voor de Avalanche, maar veel had het team er niet meer aan.

De reunie van Peter Forsberg, Adam Foote en Joe Sakic heeft niet opgeleverd wat men er in Colorado van gehoopt had. Detroit lijkt ondertussen niet te stoppen. De Red Wings wachten nu af wie er uit de onderlinge strijd tussen Dallas en San Jose naar de finale in de Western Conference komt.