11 april 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 10/04

Stanley Cup houder Anaheim wist het net niet te vinden in de eerste playoff wedstrijd tegen Dallas, Montréal zette Boston op zijn plek, Detroit glipte met wat geluk langs Nashville en San Jose trok de serie tegen Calgary gelijk. Een overzicht van de NHL playoff actie van donderdag 10 april.

Dallas 4 Anaheim 0
Regerend kampioen Anaheim kwam er nauwelijks aan te pas in de eerste playoff wedstrijd tegen Dallas. De Stars speelden als een kampioensteam en overklasten de Ducks op alle fronten.

Twee goals in elk van de twee openingsperiodes zorgden voor een comfortabele 4-0 overwinning voor Dallas. Steve Ott, Loui Eriksson, Jere Lehtinen en Brenden Morrow scoorden allen op de powerplay.

Marty Turco speelde een puike pot op goal voor de Stars en verdiende zo de vierde playoff shutout van zijn carriere. Voor de Stars was het de eerste overwinning na zes verliespartijen op rij.

Boston 1 Montréal 4
De Witrussische broertjes Kostitsyn zorgden voor een vroege voorsprong voor Montréal in de eerste ontmoeting met Boston. Sergei en Andrei - elk in hun eerste NHL playoff wedstrijd ooit - hadden maar 122 seconden nodig om 2-0 op het scorebord te zetten.

Shane Hnidy zette Boston nog wel op 1-2 in de eerste periode, maar verder kwam zijn team niet. De Bruins werden op alle fronten afgetroefd, inclusief - en dat is verrassend - in het aantal checks.

Bryan Smolinksi maakte er in de tweede doorgang 1-3 van. In de slotfase scoorde Tom Kostopolous 1-4 in zijn eerste NHL playoff wedstrijd ooit. Kostopolous had ook al een assist op de 1-3.

Nashville 1 Detroit 3
Milde controverse in de eerste wedstrijd tussen Nashville en Detroit. Henrik Zetterberg zette de Red Wings in de derde periode op een 1-2 voorsprong, maar de Predators vonden dat de goal nooit gegeven had mogen worden.

Preds verdediger Shea Weber probeerde de puck het verdedigingsvak uit te spelen, maar de puck raakte de schaats van een linesman ter hoogte van de blauwe lijn. De puck schoot terug het vak in, Detroit Datsyuk pikte de puck op en gaf de puck voor aan Zetterberg die scoorde. Volgens Nashville was de puck het vak uitgeweest en stonden de Red Wings aanvallers daardoor offside. Het protest werd echter afgewezen.

Zetterberg scoorde 19 seconden voor tijd nog een emptynetter om de overwinning veilig te stellen. In de twee eerste periodes hadden Johan Franzen en Jordin Tootoo goals uitgewisseld voor een 1-1 tussenstand na 40 minuten spelen.

Calgary - San Jose
Calgary en San Jose begonnen aan alweer hun tweede ontmoeting in de playoffs. Na de verrassende overwinning van de Flames, kwamen de Sharks donderdag goed terug. Evgeni Nabokov hield de shutout vast, terwijl de Sharks de puck twee keer achter Miikka Kiprusoff werkten.

San Jose vuurde 43 schoten af op het doel van Calgary, waarvan 27 in de tweede periode. Ter vergelijking: Calgary kwam niet verder dan 21 schoten in de hele wedstrijd. In de tweede periode liepen de Flames tegen een rits straffen aan, die het moeilijk maakten om gevaarlijk te worden.

Joe Pavelski scoorde de openingsgoal voor de Sharks in de 25e minuut, terwijl Torrey Mitchell in de 39e minuut op de powerplay raak schoot. De 2-0 was voldoende om de stand in de best-of-seven serie gelijk te trekken.