10 mei 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 10/05

Ook de tweede halve finale om de Stanley Cup is begonnen. Pittsburgh ontmoette vrijdag het taaie Philadelphia in de eerste wedstrijd van de Eastern Conference Final. Zegevierde Crosby met zijn Penguins of Briere met zijn Flyers? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

Philadelphia 2 Pittsburgh 4
In de serie tegen Montréal toonde Philadelphia zich een opportunistische tegenstander. De Flyers werden keer op keer overklast in schoten en puckbezit, maar scoorden wel meer goals. In de eerste wedstrijd toonden de Penguins dat ze een stuk efficienter met hun kansen omgaan dan de Habs deden.

Pittsburgh had maar 21 schoten, tegen de 28 van Philadelphia. De Flyers namen een 1-2 voorsprong in de eerste 13 minuten, maar zagen die leiding nog in dezelfde periode verdwijnen. Mike Richards had met twee goals een goal van Petr Sykora gecountered, maar Sidney Crosby trok kort daarop de stand weer gelijk. Evgeni Malkin zette het thuisteam met zeven seconden te gaan in de openingsperiode op een 3-2 voorsprong.

In de tweede periode voegde Malkin er met een shorthanded slapshot voor dat de voorsprong nog ruimer werd. Even later plakte Malkin Flyers defenceman Braydon Coburn hard - en legaal - in de boarding. De lucht leek letterlijk uit de Flyers verdwenen daarna.

Pittsburgh pakt daarmee een belangrijke voorsprong in de serie. In de tweede serie heeft Detroit een 1-0 voorsprong op Dallas. Die twee teams ontmoeten elkaar zaterdag voor de tweede ontmoeting.