11 mei 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 11/05

Johan Franzen was de onverwachte afwezige tijdens de tweede onmoeting tussen Detroit en Dallas. De topscorer van de playoffs werd uit de lineup gehouden met symptomen van een hersenschudding. Kon Dallas de serie gelijktrekken, of nam Detroit een belangrijke voorsprong? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

llas 1 Detroit 2
Gelukkig voor de Red Wings zijn ze niet alleen afhankelijk van Franzen voor scorend vermogen. Rookie Darren Helm scoorde zijn eerste NHL-doelpunt en Henrik Zetterberg tekende voor de gamewinner. Stéphane Robidas scoorde tussendoor de enige treffer van Dallas. Dit alles in de eerste periode.

Dallas verloor aan het begin van de tweede periode veteraan Jere Lehtinen. De Fin blesseerde zijn been en moest het ijs verlaten. Het is onbekend of Lehtinen nog terug zal keren in de playoffs.

Maar dat zijn niet de enige personele problemen voor de Stars. Mike Ribeiro werd op het eindsignaal bestraft met een Match Penalty voor een smerige overtreding op Detroit goalie Chris Osgood. Ribeiro haalde met een soort baseball slag vol uit en slashte Osgood op de borstkas. De goalie stortte in elkaar, maar kon na verzorging op eigen kracht het ijs verlaten.

Een aantal spelers van Dallas klaagde dat Osgood kort daarvoor Robidas ge-buttend had tijdens een scrum voor de goal. Osgood ontkende echter na afloop opzet. De goalie zei zijn arm uitgestrekt te hebben om een hit op een teamgenoot te stoppen, zonder de intentie iemand te buttenden.

Steve Ott had kort daarvoor Red Wing Kris Draper van achteren een klap tegen het hoofd gegeven. Ott kreeg daarvoor een roughing penalty en een Misconduct. De sfeer werd er daarna niet beter op.

Voor Detroit was het de achtste overwinning op rij. Sinds Osgood het stokje overnam van Hasek en Helm in de lineup staat, hebben de Rend Wings geen wedstrijd meer verloren. Voor Marty Turco blijft spelen in de Joe Louis Arena een uitdaging. De goalie speelde in zijn loopbaan 11 keer in de hal en verloor ze allemaal.