14 mei 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 14/05

Als Philadelphia nog enige kans wilde maken in de serie tegen Pittsburgh, dan moest Game 3 gewonnen worden. Lukte het de Flyers om de serie in eigen huis spannend te maken, of pakten de Penguins een 3-0 voorsprong in de serie? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

Pittsburgh 4 Philadelphia 1
De Penguins staan bekend om hun vlotte aanvallende spel, maar het team beschikt ook over sterk verdedigend spel. De verdedigers van Pittsburgh legde de aanval van de Flyers lam, terwijl de forwards aan de andere kant wel het net wisten te vinden. Het spelplan deed sterk aan de New Jersey Devils denken.

Marian Hossa scoorde twee goals, waaronder de gamewinner. Ryan Malone en Ryan Whitney tekenden voor de andere twee treffers in de 4-1 zege. R.J. Umberger scoorde de enige goal voor de Flyers, waarmee de 2-1 op het bord kwam.

Pittsburgh wist dat Philadelphia in de eerste wedstrijd in eigen huis alles op alles zou zetten om te winnen. Het ingetogen, veilige spel bleek de perfecte verdediging tegen die instelling.

Philadelphia begon aggressief aan de wedstrijd, in de hoop een intimiderende stemming te kweken. Een vroege penalty voor verdediger Derian Hatcher op Evgeni Malkin leidde echter direct tot de openingstreffer voor de bezoekers. Een pass ketste tijdens de powerplay af op een verdediger en belandde in het net.

De tweede goal had niets met geluk te maken. Marian Hossa zette zichzelf met een fraaie schijnbeweging vrij voor de goal en klopte Martin Biron met een schot uit de pols. Binnen de eerste tien minuten stond Pittsburgh 2-0 voor.

De goal van Umberger viel uit een rebound. Het verkleinde de marge van de bezoekers, maar sterk verdedigend spel hield de Flyers uit de buurt van de goal van Pittsburgh. Na twee periodes was de schotenverhouding 17 om 8 in het voordeel van de Pens.

In de derde periode wachtte Pittsburgh geduldig op een kans om de wedstrijd te beslissen. Die kwam in de 50e minuut. Een giveaway gaf Malone de kans om 3-1 aan te tekenen. Zijn backhander ging door de benen van Biron. Hossa voegde er in de laatste minuut nog een emptynetter aan toe.

Pittsburgh speelde zonder veteraan Gary Roberts. Volgens coach Therrien voelde Roberts zich 's morgens misselijk tijdens de ochtendtraining. Hij had al eerder vijf wedstrijden in de playoffs moeten missen door een liesblessure. De Flyers moesten het doen zonder hun top twee verdedigers. Kimmo Timonen is uitgeschakeld met een bloedprop in zijn enkel, terwijl Braydon Coburn een blessure aan zijn gezicht heeft.

Zowel Detroit als Pittsburgh staan nu 3-0 voor in hun series. De laatste keer dat beide Conference Finals met clean sweeps werden beslist was in 1992. Pittsburgh schakelde toen Boston uit, terwijl Chicago hetzelfde deed met Edmonton.