16 mei 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 16/05

Voor Dallas en Philadelphia is het de tijd van laatste strohalmen. De Stars wisten woensdag een clean sweep te vermijden. Zouden de Flyers er ook nog een overwinning tegen Pittsburgh uit kunnen persen? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

Pittsburgh 2 Philadelphia 4
Terwijl de ijshockeywereld al bezig lijkt met een Detroit - Pittsburgh finale, hadden de Flyers toch nog wel iets te melden. Philadelphia nam in eigen huis in de eerste periode een 3-0 voorsprong en gaf de leiding niet meer uit handen.

Philadelphia speelde met de moed der wanhoop en het kwam hun spel ten goede. Jeff Carter, Daniel Briere en Joffrey Lupul tekenden in de openingsperiode voor de drie goals in een tijdspanne van tien minuten.

In de tweede en derde periode zette Pittsburgh flink druk op het doel van het thuisteam. Dat leidde in de derde periode tot twee treffers van Jordan Staal. Maar de Pens konden de comeback niet compleet maken. Joffrey Lupul scoorde in de slotminuut een emptynetter, waardoor het publiek uit zijn dak ging.

Er was na de wedstrijd nog meer goed nieuws voor Philadelphia. Top defenceman Kimmo Timomen zal proberen zondag een comeback te maken in Game 5. De verdediger had een bloedprop in zijn enkel, waardoor hij langere tijd uitgeschakeld zou zijn. Het herstel verloopt echter voorspoedig.

De vijfde wedstrijd zal weer in Pittsburgh worden gespeeld. De stand in de serie is 3-1 in het voordeel van de Penguins.