19 april 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 19/04

De New Jersey Devils liggen uit de playoffs. Martin Brodeur kan zich op gaan maken voor het WK voor landenteams, terwijl de Noord-Amerikaanse media zich drukmaakt over een handenschud-incident. In de andere series voorkwam Anaheim uitschakeling en pakte Detroit een voorsprong op Nashville.

New York Rangers 5 New Jersey 3
Twee jaar geleden werden de Rangers nog in een vier game sweep uitgeschakeld door de Devils, maar dit jaar zijn de rollen omgedraaid. De Devils kunnen de golfspullen uit de kast trekken, terwijl New York geduldig wacht op de volgende tegenstander.

Jaromir Jagr had een goal en twee assists in de 5-3 overwinning in de derby. Wat het meeste tumult opleverde was echter het handenschudden na afloop. Goalie Martin Brodeur weigerde opzichtig de hand van NY enforcer Sean Avery te schudden.

Avery had Brodeur in de serie een paar keer geramd en had op redelijk spectaculaire wijze geprobeerd diens concentratie te verstoren. Zijn hinderlijke armgezwaai leidde zelfs tot een aanpassing van de NHL-regels. Avery speelde na de wedstrijd de sympathieke figuur. 'Op het ijs is het oorlog', zei de forward. 'Maar daarna had ik graag de hand van die vetzak geschud.' Bijna sympathiek dus...

Dallas 2 Anaheim 5
Een belangrijke derde periode hield Anaheim donderdag in de Stanley Cup playoffs. Teemu Selanne, Sean O'Donnel en Ryan Getzlaf hadden ieder een goal en een assist in de overwinning op Dallas.

De Ducks scoorden drie keer in de laatste periode om de overwinning binnen te slepen. Jean-Sebastian Giguere verrichtte 40 saves voor de regerend Stanley Cup kampioenen. Aan de andere kant van het ijs kon Marty Turco maar 31 schoten stoppen. Door de winst staan de Ducks nu nog maar 3-2 achter in de serie.

Nashville 1 Detroit 2ot
Nashville ontnam Detroit kort voor tijd de reguliere zege, maar moest kort daarop in overtime toch buigen. Johan Franzen scoorde de bevrijdende goal voor de Red Wings.

Detroit scoorde in de vijfde minuut van de wedstrijd 1-0 en hield die voorsprong lang vast. In de slotminuut wist Radek Bonk echter een prachtige onetimer binnen te schieten om overtime af te dwingen. Detroit had echter nog geen twee minuten overtime nodig om de winst alsnog naar zich toe te trekken.

Chris Osgood - die inviel voor de geblesseerde Hasek - stopte 20 van de 21 schoten. De Red Wings staan nu 3-2 voor in de serie en kunnen het in eigen huis afmaken. Nashville speelde in de korte bestaansgeschiedenis tien uitwedstrijden in de playoffs en wist daarin geen enkele keer te winnen.