20 april 200800:00

Door Remco

NHL Playoff Update 20/04

Boston heeft een beslissende zevende wedstrijd af weten te dwingen tegen Montréal, Colorado overwon Minnesota en Washington pakte een belangrijke zege op Philadelphia. Een overzicht van de actie in de NHL.

Montréal 4 Boston 5
Vier goals in een enerverende slotperiode hebben Boston in de playoffs gehouden. Marco Sturm scoorde kort voor tijd de winnende goal voor de Bruins, die teruggekomen zijn van een 3-1 achterstand om een alles beslissende Game 7 af te dwingen.

Phil Kessel is de grote held voor de Bruins. De forward werd in de derde en vierde wedstrijden in de serie niet opgesteld, maar nam revanche. In Game 5 scoorde hij een prachtige goal en zaterdag voegde hij er nog eens twee aan toe.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd werden vijf goals gescoord en wisselden de teams de voorsprong af. Op één goal na zijn in de wedstrijd van zaterdag evenveel doelpunten gevallen als in de rest van de Habs- Bruins serie opgeteld. Het is de eerste keer dat de Bruins weten terug te komen uit een 3-1 achterstand in de serie. Het team zat twintig keer eerder in die situatie.

Minnesota 1 Colorado 2
Jose Theodore speelde weer een fenomenale wedstrijd voor Colorado zaterdag. Zijn 34 saves waren genoeg om de Avalanche aan een 4-2 overwinning in de serie te helpen tegen de Minnesota Wild.

Ben Guite - shorthanded - en Ryan Smith scoorden voor Colorado. Aaron Voros wist de stand in de tweede periode op 1-1 te zetten, maar verder kon de Wild niet langs Theodore komen.

Philadelphia 2 Washington 3
Washington greep de laatste strohalm om in de Stanley Cup playoffs te blijven. Nicklas Backstrom, Sergei Fedorov en Alexander Semin hadden ieder een goal, netjes verdeeld over de drie periodes. Cristobal Huet stopte 30 schoten van de Flyers.

Alexander Ovechkin kwam niet tot scoren, maar had wel een belangrijk aandeel in cruciale zege. Door een prachtige check van de Rus belandde Jim Dowd over de boarding in zijn eigen spelersbank. De Caps pakten in de eerste periode de voorsprong en hebben die de hele wedstrijd niet meer losgelaten.

De stand in de serie is nog steeds 3-2 in het voordeel van Philadelphia.