27 april 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 27/04

De tweede wedstrijden in de tweede ronde stonden zaterdag in de planning voor Colorado, Detroit, Philadelphia en Montréal. Konden Detroit en Montréal een 2-0 voorsprong opbouwen, of trokken Colorado en Philadelphia de serie weer gelijk? Lees het in deze editie van de NHL Playoff Update.

Colorado 1 Detroit 5
Detroit heeft Colorado zaterdag flink op zijn plek gezet. Een pijnlijke 5-1 nederlaag voorspelt weinig goeds voor de kansen van de Avalanche in de halve finale van de Western Conference. Johan Franzen was wederom de held van de Red Wings.

De Zweedse Franzen had nog nooit eerder een hattrick op zijn naam gezet in drie seizoenen NHL. Hij koos er een uitstekend moment voor. In de eerste periode scoorde hij met een tip-in, in de tweede met een wrap-around en in de derde doorgang sloeg hij een puck uit de lucht in het net. De laatste Red Wing die drie goals in een playoff wedstrijd scoorde was Darren McCarthy in 2002. Ook tegen Colorado.

Jose Theodore werd voor de tweede opeenvolgende wedstrijd uit het net gehaald. Hij moest vier keer de puck uit het net vissen op 20 schoten en werd vervangen door Peter Budaj. De invaller stopte alle 12 schoten in de tweede doorgang en eindigde de wedstrijd met 19 saves. Chris Osgood had voor de Red Wings 19 saves op 20 schoten.

Detroit bouwde in de eerste twee periodes een ruime 4-0 voorsprong op. Johan Franzen scoorde twee keer op de powerplay, waarna Valtteri Filppula en Henrik Zetterberg de score naar de vier tilden. Ian Laperriere deed in de openingsminuten van de derde periode iets terug voor de Avalanche, maar Johan Franzen completeerde zijn hattrick met een shorthanded treffer in de 49e minuut.

De Avalanche leidt nog steeds onder de blessures van Peter Forsberg, Scott Hannan en Wojtek Wolski. Het team staat 2-0 achter in de best-of-five, maar mag de komende twee wedstrijden in eigen arena spelen.

Philadelphia 4 Montréal 2
Martin Biron was voor Philadelphia de grote man zaterdag. De Flyers goalie stopte 34 schoten voor een 4-2 zeg in Montréal. Daniel Briere scoorde de gamewinner voor de bezoekers.

De Canadiens oogden sterker en schoten vaker op het doel dan de Flyers, maar konden de wedstrijd toch niet controleren. Montréal vuurde 36 schoten op doel af, terwijl Philadelphia niet verder kwam dan 23.

Rookie Carey Price kreeg van Montréal het vertrouwen als starting goalie in de playoffs. De 20-jarige Canadees speelde een aantal voortreffelijke wedstrijd, maar had af en toe ook zijn zwakke momenten. Zijn begin van deze wedstrijd was niet al te best; hij liet vier goals toe op de eerste 13 schoten van de Flyers.

Philadelphia bouwde in de eerste periode een 2-0 voorsprong op door goals van Umberger en Carter. Koivu zorgde er met een goal tegen het slot van de eerste doorgang voor dat de Canadiens aansluiting hielden. In de tweede periode vergrootte Briere de marge weer tot twee doelpunten.

De Flyers hadden in deze playoffs al drie keer een voorsprong van twee goals verspeeld, waarna ze de wedstrijd verloren. Daaronder ook de eerste wedstrijd tegen Montréal, die in overtime naar de Canadiens ging.

Philadelphia kreeg het dan ook even benauwd toen Montréal aan het begin van de derde periode via Markov weer op 3-2 kwam. Dit keer bleef de boel achterin echter op slot en keepte Biron de sterren van de hemel. Een give-away tegen het einde van de wedstrijd stelde R.J. Umberger in staat om zijn tweede goal van de avond te scoren en de zege veilig te stellen.

De serie tussen Montréal en Philadelphia is daarmee weer op gelijke hoogte gekomen. De serie verplaatst zich naar Philadelphia voor Games drie en vier.