28 april 200800:00

Door [email protected]

NHL Playoff Update 28/04

Dallas tegen San Jose en de New York Rangers tegen Pittsburgh. Zondag speelden deze vier teams hun tweede wedstrijden in de serie. San Jose en New York wilden hun series gelijktrekken, terwijl Dallas en Pittsburgh inzetten op een 2-0 voorsprong. Lees de uitkomst in deze editie van de NHL Playoff Update.

Dallas 5 San Jose 2
Dallas kan de serie tegen het sterker geachte San Jose in eigen huis beslissen. De Stars wonnen beide openingswedstrijden in de Shark Tank en deden dat in de tweede wedstrijd ook nog eens overtuigend. Brad Richards scoorde de gelijkmaker in het begin van de derde periode en noteerde assists op de drie goals daarna, voor een 5-2 zege.

Na twee periodes zag het er nog redelijk uit voor San Jose. De Sharks leidden de wedstrijd met 2-1, door goals van Joe Pavelski en Milan Michalek. Mike Ribeiro tekende in de eerste doorgang voor de enige goal van Dallas. Maar in de derde periode stortte alles in voor het thuisteam.

Joe Pavelski ging in de openingsseconden klungelig onderuit. Hij probeerde de puck nog weg te slaan, maar gaf de schijf alleen maar direct aan Brad Richards. De forward - bekend om belangrijke playoff doelpunten - bedankte voor de assist, ging richting doel en trok de stand in de wedstrijd gelijk.

Drie minuten later zette Mike Modano de Stars voor het eerst op voorsprong. Sergei Zubov - voor het eerst in actie sinds januari - passte vanuit een pirouette vanaf de backhand op de tape van zijn captain, die de 3-2 in het net schoot.

Niklas Hagman maakte er in de 54e minuut 4-2 van. Voor een groot aantal fans het signaal om de hal vroegtijdig te verlaten. Ze zagen niet hoe diezelfde Hagman met een minuut op de klok nog een empty netter scoorde.

NY Rangers 0 Pittsburgh 2
New York deed alles wat het moest doen om Pittsburgh te verslaan. De Rangers hielden het tempo uit de wedstrijd en konden het aantal scoringskansen laag houden. Maar toch wonnen ze niet. Marc-Andre Fleury stopte 26 schoten voor zijn tweede playoff shutout, terwijl zijn aanvallers twee keer het net vonden.

De eerste wedstrijd in de serie was mogelijk de leukste playoff wedstrijd van die seizoen. Maar de wedstrijd van zondag was een stuk voorzichtiger. Pas in de 34e minuut wist Jordan Staal op een powerplay de 1-0 van het bord te halen. Adam Hall voegde daar met 17 seconden op de klok nog een emptynetter aan toe.

Henrik Lundqvist speelde een fantastische pot voor New York. De goalie stopte 30 schoten, maar de Rangers forwards lieten het af te scoren. In de slotfase kreeg New York twee powerplays, maar kregen de puck niet in het net. Martin Straka dacht vier minuten voor het eind gescoord te hebben, maar er was afgefloten vlak voordat hij de puck onder Fleury doorschoof.

Na het eindsignaal kon Sean Avery het niet nalaten om Pens goalie Fleury een paar tikken achter op zijn benen te geven. Hal Gill sprong er bovenop en wisselde wat klappen uit met Avery. De scheidsrechter deelde geen penalties uit.

Pittsburgh staat 2-0 voor in de serie. De komende twee wedstrijden worden in New York gespeeld.