22 juli 200500:00

Door [email protected]

NHL Slapshots 22-07

Nu de lockout voorbij lijkt komt de stroom aan nieuws uit de NHL flink op gang. IJshockey.com zal via NHL Slapshots regelmatig een overzicht geven van nieuwsfeiten uit Ă©Ă©n van de meest toonaangevende competities ter wereld.

Sidney Crosby is de onbetwiste nummer 1 draftpick van dit jaar, maar afgelopen seizoen was Alexander Ovechkin de grote prijs in de draft. De Washington Capitals kregen de talentvolle Rus, maar even leek het erop dat Ovechkin ook komend seizoen in Rusland zou spelen.

De Russisch jeugdinternational tekende afgelopen maand een contract bij Omsk, waarbij hij meer geld zou verdienen dan onder de nieuwe CAO in de NHL. Hij had tot middernacht woensdag de optie om dat contract te annuleren en naar de NHL te vertrekken. Op het laatste moment koos Ovechkin toch voor het Amerikaanse avontuur.

De maandenlange onderhandelingen voor een nieuwe CAO zijn achter de rug, maar het is de vraag of NHLPA voorzitter Bob Goodenow ongeschonden uit de strijd zal komen. De spelers zijn na de lockout feitelijk als verliezers uit de bus gekomen en moeten flink inleveren. Alhoewel Goodenow zelf aan heeft gegeven aan te willen blijven, wordt er veel kritiek over zijn optreden geuit.

De broer van Carolina Hurricanes forward Jeff O'Neil is donderdag bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. De 33-jarige Donny O'Neill verongelukte op een snelweg ten noorden van Toronto. Jeff O'Neill was op dat moment zelf in Toronto aanwezig in verband met de NHLPA vergaderingen omtrent de goedkeuring van de nieuwe CAO.

O'Neill speelde elke NHL-wedstrijd in zijn carriere bij de Hurricanes. Afgelopen week gaf de restricted free agent nog aan dat zijn tijd bij Carolina misschien ten einde is, omdat de Hurricanes hem mogelijk onder de nieuwe CAO geen nieuw contract willen bieden. O'Neill gaf in de pers aan het liefst in Toronto te willen spelen.

Bij Toronto Maple Leafs forward Owen Nolan is een probleem in zijn gewrichten vastgesteld. De problemen ontstonden als gevolg van een botblessure in maart 2004. Doktoren gaan deze week vaststellen of een operatie noodzakelijk is om de gewrichten te herstellen.

In New York heeft Mark Messier aangegeven nog lang niet te denken aan een pensioen. De 44-jarige sterspeler had aan het einde van het 2003/2004 seizoen aangegeven te zullen stoppen, maar de rust van het afgelaste seizoen heeft hem goed gedaan. Messier is na Gretzky de meest productieve scorer in de geschiedenis van de NHL. Hij betwijfelt zelf of hij de New York Rangers hem nog een contract aan zullen bieden.