25 januari 200800:00

Door [email protected]

NHL weer naar Europa

Nadat de NHL in september 2007 London aan had gedaan, gingen al snel geruchten over een volgend Europees bezoek van 's werelds beste liga. Deze week werd bekend dat het seizoen 2008-09 in Stockholm en Praag geopend zal worden.

De Ottawa Senators en Pittsburgh Penguins zullen elkaar ontmoeten in het Zweedse Stockholm, terwijl de New York Rangers en Tampa Bay Lightning het tegen elkaar opnemen in de Tsjechische hoofdstad Praag. In beide gevallen zouden de teams twee wedstrijden spelen; eenmaal 'uit' en eenmaal 'thuis'. In de 02 Dome volgenden Los Angeles en Anaheim afgelopen september dezelfde opzet.

De wedstrijden in Zweden en Tsjechië zouden niet tegelijkertijd, maar aansluitend gespeeld worden. Daardoor is het voor de Noord-Amerikaanse zenders mogelijk om de wedstrijden achter elkaar uit te zenden in de vorm van een 'double-header'.

Met Zweden en Tsjechië kiest de NHL daarmee voor meer traditionele Europese ijshockeylanden. De twee wedstrijden in Engeland waren het Europese debuut voor de NHL en waren beiden stijf uitverkocht. Fans uit heel Europa reisden naar de Britse hoofdstad om het spektakel bij te wonen.

De NHL-teams zullen voorafgaand aan de offici&eueuml;le seizoensopening waarschijnlijk oefenwedstrijden spelen in Europa. Naar verwachting nemen de Rangers deel aan het Victoria Cup toernooi van de IIHF in Zwitserland. De Senators zullen het opnemen tegen Frolunda uit de Zweedse Elitserien. Tampa zal in de gloednieuwe hal van Berlijn aantreden tegen de Eisbären, terwijl Pittsburgh een Finse tegenstander zal ontmoeten.

De mededeling is nog niet officieel, maar diverse Noord-Amerikaanse media maken melding van de planning. Volgens hen zal de NHL het plan aankomend weekend formeel presenteren. Eerder werd gespeculeerd dat Berlijn een mogelijke gegadigde zou zijn voor een NHL-wedstrijd.