19 april 200500:00

Door Joep Meijsen

Nichols blijft bij de Flyers

Verdediger Don Nichols speelt komend seizoen weer in het shirt van Heerenveen. Het wordt het derde seizoen als een Flyer voor de geboren Canadees. Heerenveen verwacht binnenkort ook de naam van de nieuwe coach bekend te maken.

Dat meldt de Leeuwarder Courant vandaag. Don Nichols werd op 12 december 1978 geboren op Nova Scotia in Canada. Hij speelde eerder al vier seizoenen bij Tilburg Trappers. Een kort avontuur in Noorwegen tussendoor werd vroegtijdig afgebroken.

Don Nichols is de eerste speler bij Heerenveen van wie bekend is gemaakt dat hij terugkeert. Het afgelopen seizoen tekende de verdediger voor negen doelpunten en twintig assists. Dit is weliswaar een teruggang ten opzichte van de 41 punten in zijn debuutjaar bij de Flyers, maar hij was wel de topscorer onder de 'pure' verdedigers. Tommie Hartogs had veel meer punten, maar speelde bij Amsterdam ook als forward.

Nichols speelde het afgelopen seizoen een belangrijke rol in het team van de Flyers, dat de finale van de play-offs haalde. De defensie van de Friezen was door het afhaken van Lester Arts bij het begin van het seizoen al behoorlijk verzwakt. Dit werd nog versterkt doordat Jacco Landman een deel van het seizoen met blessures sukkelde. Don Nichols moest daardoor vooral in de play-offs enorme hoeveelheden ijstijd verstouwen.

De nieuwe coach van Heerenveen komt uit het buitenland. De Amerikaan Leigh Mendelson komt in ieder geval niet terug. Mendelson nam tegen het einde van het seizoen de selectie van de Friezen over, nadat Dave Hyrsky uit onvrede over het beleid van de bond en de manier waarop het bestuur van de Flyers daarmee omging, opstapte.