2 augustus 200700:00

Door [email protected]

Nieuw bod op Predators

Het lijkt steeds minder waarschijnlijk dat de Predators richting Canada gaan. Een nieuwe groep investeerders heeft deze week een bod van 193 miljoen dollar op het team gedaan. Het bod ligt lager dan het huidige bod van Jim Balsillie, maar de nieuwe groep heeft de intentie het team in Nashville te houden.

ns eigenaar Craig Leipold heeft Balsillie zijn eigen glazen ingegooid. 'Nadat de Letter of Intent was getekend is Balsillie in Hamilton meteen aan de slag gegaan. Hij won er geen doekjes om dat hij de Predators wilde verhuizen en is direct seizoenskaarten gaan verkopen in Canada. Nog voordat de verkoop beklonken was en geld van handen was gewisseld.'

Dat schoot Leipold in het verkeerde keelgat. 'Wij hebben de NHL geadviseerd om niet in te gaan op de voorstellen van Balsillie en zijn zelf op zoek gegaan naar een nieuwe koper.'

Die koper hebben ze nu gevonden in een groep investeerders. Er zijn in totaal acht partners, die elk bereid zijn een aanbetaling van 10 miljoen dollar op tafel te leggen. Zeven van hen komen uit Nashville, de ander uit Californië.

De achtste partner is William Del Biaggio III, die momenteel nog een minderheidsbelang in de San Jose Sharks heeft. Deze Del Biaggio is al tijden bezig om een team naar Kansas te brengen, en bracht eerder al een bod van 190 miljoen dollar uit op de Predators. Binnen deze nieuwe constructie is hij echter afgestapt van het plan om de Preds weg te halen uit Nashville.

De planning is dat de deal voor 30 september helemaal rond is. Daarmee zouden de nieuwe eigenaren het team al overnemen voordat het nieuwe seizoen op 4 oktober begint.

Er ligt een flinke uitdaging voor degene die het team overneemt. ns eigen zeggen heeft Leipold in de afgelopen jaren 70 miljoen dollar verlies geleden met de franchise.