Nijb newlogo 0809

22 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Nieuw logo voor ijshockeybond

De Nederlandse IJshockeybond zet het 75-jarige jubileum luister bij met de introductie van een nieuw logo en nieuwe shirts voor de nationale teams. De bond gaat ook de merchandising op een nieuwe manier aanpakken.

Het logo werd vorige week op de bijzondere algemene ledenvergadering van de bond onthuld en is ontworpen door een bureau in Montreal, Canada. Het logo zal verschijnen op alle publicaties van de bond en op de eveneens nieuwe shirts die zijn ontworpen voor de nationale teams. Dit ontwerp is intussen goedgekeurd en in productie genomen.

Volgens bondsvoorzitter Joop Vullers is het nieuwe logo dynamischer en spannender, zonder dat het té agressief is. Het is de bedoeling het logo ook via merchandise meer bekendheid te geven. Zo is het de bedoeling dat in de loop van dit jaar officiële Nederlands team-shirts beschikbaar komen voor fans. Dat is voor het eerst in lange tijd. Ook zullen er andere producten met het logo van de NIJB in productie worden genomen.


Het nieuwe shirt van het Nederlands team (klik voor grotere versie)

IJshockey.com gaat een rol spelen bij de verkoop van de officiële merchandise. De IJshockeybond krijgt begin oktober ook een nieuwe website. Deze zal onder meer een live-ticker gaan bevatten, meer nieuwsberichten en uitgebreidere informatie over de verschillende clubs.